Automoto

Glavni McLarenov inženjer sudjeluje na regati Sv. Duje te održava predavanje u Splitu

Sportnet • srijeda, 11.05.2022.
Glavni McLarenov inženjer sudjeluje na regati Sv. Duje te održava predavanje u Splitu

Tom Stallard poznati je britanski veslač i jedan od najcjenjenijih inženjera F1 trka. Kakav je bio njegov put, koje je prepreke prešao, a koje lekcije naučio može se poslušati u subotu 14. svibnja u Spinut inkubatoru...

On je srebrni Olimpijac iz Pekinga 2008., svjetski prvak u četvercu iz 2002. kad je brod dijelio s Lukom Gruborom, pobjednik dvije Boat Race utrke na Temzi i predsjednik Cambridge sveučilišnog veslačkog kluba.

Veslački opus Toma Stallarda fascinantan je, no isto tako fascinantna je i njegova profesionalna karijera nakon veslanja. Danas glavni inženjer McLaren F1 tima, Tom Stallard unapređuje performanse vozača poput Jensona Buttona, Stoffela Vandoornea i u posljednje vrijeme Španjolca Carlosa Sainza Jr.

Između dvije F1 utrke - Miami Grand Prixa i Velike nagrade Španjolske u Barceloni, Tom je pronašao vremena za Split i Međunarodnu veslačku regatu Sv. Duje, na kojoj će pored veslanja održati predavanje pod naslovom "Moj put od Olimpijskih igara do F1".

Naime, u tjednu Međunarodne regate Sv. Duje, FESB i Spinit inkubator 13. i 14. svibnja postat će središte okupljanja studenata, sportaša, alumni zajednice, poduzetnika, IT-evaca i zaljubljenika u startupe na drugom meetupu "Sports shaping careers - Lessons from the boat", a upravo Tom Stallard najistaknutiji je predavač.

Ideja iza Meetup-a

Kroz 20-godišnju tradiciju Međunarodne regate Sveti Duje, izmijenile su se generacije i generacije vrhunskih europskih veslača, a neki od njih nastavili su dolaziti i nakon sportske karijere. Zajedničko im je to da su oni obično stručnjaci i profesionalci u mnogim područjima te imaju zanimljive pa čak i neobične karijere.

A kako je jedan od glavnih ciljeva Regate Sv. Duje povezivanje - veslača i društva, bivših i sadašnjih studenta, lokalnog i međunarodnog - tako je došla ideja da regata postane platforma koja povezuje amaterski sport (osobito veslanje), profesionalne karijere i poslovni svijet.

Iz te je ideje prošle godine nastao MeetUp "Sport shaping careers" s naslovom "Lessons from the boat".

U drugom izdanju imati ćemo prilike čuti veslačke legende Oxforda i Cambridgea, zlatne olimpijce, a danas uspješne direktore, investitore i poduzetnike koji će podijeliti sve naučene lekcije na sportskim, ali i poslovnim putevima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek11.05.2022. u 12:08
    Tko je pisao ovaj članak? Krivi prijevod Wikipedia o dijelu gdje se priča o McLarenu. I čovjek nije glavni inženjer nego je trkaći inženjer i u ovom trenutku radi s Ricciardom (a ne sa Sainzom koji je sad već drugu sezonu u Ferrariju).
    h-tomek