Košarka

Boston bez dva važna igrača nije uspio, Heat uzeo prvu utakmicu na Butlerov pogon

Matej Kačan • srijeda, 18.05.2022.
Boston bez dva važna igrača nije uspio, Heat uzeo prvu utakmicu na Butlerov pogon
Foto: EPA

Košarkaši Miami Heata poveli su u seriji finala Istoka NBA lige. Oni su na domaćem terenu sa 118:107 svladali Boston Celticse koji su nastupili bez dva vrlo važna igrača iz početne petorke...

Izostanci Ala Horforda (Covid protokoli) i Marcusa Smarta (ozljeda stopala) ipak su bili previše za Boston Celticse u prvoj utakmici finala Istoka. Premda je Boston imao vodstvo na poluvremenu, Miami Heat sve je okrenuo i stigao do pobjede.

Osam razlike bilo je za Celticse na velikom odmoru, ali onda se "upalio" Jimmy Butler koji je u drugom poluvremenu zabio 27 od svog 41 poena, proradila je i obrana i Celticse je ostavila na samo 14 poena u trećoj četvrtini.

To je značilo da je minus od osam postao plus 17 na ulasku u četvrtu, a Boston s "manjkom ljudstva" tu razliku ipak nije nadoknadio i Heat je poveo u seriji s 1-0 slavljem od 118:107.

Butler je uz 41 poen imao i devet skokova, pet asistencija, četiri ukradene i tri blokade za zaista elitnu partiju. Boston je u trećoj imao 2/15 iz igre što dovoljno govori o obrani Heata, a Butleru su pomogli Tyler Herro s 18 poena i osam skokova te Gabe Vincent sa 17 ubačaja.

Kod gostiju je Jayson Tatum imao 29 poena, osam skokova, šest dodavanja i četiri ukradene, dok je Jaylen Brown dodao 24 uz deset skokova. Robert Williams zabio je 18 poena uz devet uhvaćenih lopti.

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!