Košarka

Odabrane petorke NBA novaka: Cunningham i Barnes predvode prvu, Giddey 'ispao' u drugu

Matej Kačan • četvrtak, 19.05.2022.
Odabrane petorke NBA novaka: Cunningham i Barnes predvode prvu, Giddey 'ispao' u drugu

NBA liga odabrala je najbolje petorke svojih novaka ove sezone, a najveće iznenađenje je pad Josha Giddeya iz Thundera koji je zauzeo mjesto u drugoj petorci...

U srijedu je prije prve utakmice finala Zapada NBA liga objavila i nove individualne nagrade, ovaj put izbor za najbolje dvije petorke NBA novaka. Dosta kontroverze i rasprave na društvenim mrežama izazvao je Josh Giddey.

Naime, bek Thundera je "pao" u drugu petorku premda je po mnogima bio jedan od najboljih novaka ove sezone. Prvu petorku očekivano predvode novak godine Scottie Barnes iz Raptorsa te njegovi glavni konkurenti, Cade Cunningham i Evan Mobley.

Tu su još i Jalen Green te Franz Wagner, a Giddey je u drugoj s Chrisom Duarteom te Bonesom Hylandom, Ayom Dosunmuom, Herbertom Jonesom.

Premda je bilježio 12.5 poena, 7.8 skokova i 6.4 asistencija u sezoni, veliki faktor u Giddeyovom padu u drugu petorku mogla bi biti ozljeda kuka zbog koje je nakon All-Star pauze odigrao tek jednu utakmicu.

Prvi izbor drafta Cunningham zabijao je 17.4 poena uz 5.5 skokova i 5.6 asistencija, dok je Barnes ispisao povijest kao prvi novak Raptorsa s tisuću poena, 500 skokova i 250 asistencija. Mobley je obrambeno najbolji od trojca, predvodio je petu obranu lige u Clevelandu koja je skoro dovela Cavse do doigravanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!