Košarka

Buđenje u pravo vrijeme: Celticsi pregazili Heat i došli do breaka

Branimir Korać • petak, 20.05.2022.
Buđenje u pravo vrijeme: Celticsi pregazili Heat i došli do breaka
Foto: EPA

Boston Celticsi odigrali su odličnu drugu utakmicu finalne serije Istočne konferencije te su pregazili u gostima Miami sa 127:102 za poravnanje na 1-1 u seriji...

Sjajno prvo poluvrijeme bilo je Bostonu više nego dovoljno za veliku gostujuću pobjedu u Miamiju. Odigrali su Celticsi fantastično u tom razdoblju, potpuno su razmontirali domaćina koji se nije uspio vratiti.

Ono što je zanimljivo, Boston je imao jako loš ulazak u utakmicu, nije izgledao dobro u prvih pet-šest minuta i Miami je brzo stigao do dvoznamenkaste prednosti. Međutim, nitko nije mogao predvidjeti na polovici prve četvrtine da će gosti praktički već do poluvremena doći do visoke prednosti i riješiti pitanje pobjednika.

Tih 18 minuta Heat je odradio na najvišoj mogućoj razini i dobio to razdoblje s nevjerojatnih 60:27. Na poluvremenu je bio već vrlo visokih 70:45.

U nastavku susreta pokušavao se Miami vratiti u utakmicu, u trećoj dionici Jimmy Butler je uspio približiti Heat na minus 17, ali to je bilo najbliže što je domaćin došao. Ubrzo je Boston odgovorio i vratio se na ogromnu razliku.

"Ovo se računa kao samo jedna utakmica i to igrači u svlačionici znaju. Ne sviđa nam se ovaj poraz, Boston je odigrao nevjerojatno dobro, ovo je serija s dvije jako dobre momčadi koje se trude iskoristiti što je više moguće pogreške protivnika", rekao je nakon susreta Erik Spoelstra.

Celticsi su ubacili 20 trica, dvostruko više od Miamija i to su uspjeli s 50 posto uspješnosti. Heat je bio inferioran u praktički svim statističkim pokazateljima, osim u skoku kojeg su imali jedan više.

U Bostonovom sastavu istaknuli su se Jayson Tatum s 27 poena, pet skokova i pet asistencija te s po 24 poena Marcus Smart (devet skokova, 12 asistencija) i Jaylen Brown (osam skokova).

Kod Miamija Butler je imao 29 poena i šest skokova, a po 14 poena Gabe Vincent i Victor Oladipo.

Finale Istoka:
Miami Heat - Boston Celtics 102:127 (1-1)

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!