Rukomet

Nakon dvogodišnje stanke vraća se PH u rukometu na pijesku

Sportnet, Branimir Korać • petak, 20.05.2022.
Nakon dvogodišnje stanke vraća se PH u rukometu na pijesku

Vikend pred nama rezerviran je za početak Prvenstva Hrvatske koje se nakon dvije godine stanke vraća na pjeskaške terene. Od subote 21. svibnja do nedjelje 22. svibnja 2022. godine igrat će se Novalja Open. To je prvi od tri turnira ovogodišnjeg prvenstva za najbolje hrvatske pjeskaše i pjeskašice. Novalja će ugostiti ukupno sedam ekipa, dvije ekipe u ženskoj konkurenciji i pet u muškoj.

S obzirom da sezona dvoranskog rukometa još uvijek traje, odaziv za prvi turnir nije bio veliki pa će tako u ženskoj konkurenciji snage odmjeriti BHC Zagreb i BHC Dubrava dok će u muškoj konkurenciji svoje utakmice u Novalji igrati BHC Zagreb, BHC Čakovec, White Boys, Chemo Profili Zagreb i KRP Dugi Rat.

Prvenstvo Hrvatske nakon sedam godina vraća se na obalu što je izazvalo pozitivnu reakciju među prijavljenim ekipama. "Veselimo se početku nove sezone rukometa na pijesku, pogotovo se veselimo tome što je turnir konačno na moru. U Novalju ne putujemo u kompletnom sastavu jer još uvijek traje sezona, ali nadamo se osvajanju prvog mjesta što će nam pomoći u osvajanju Prvenstva Hrvatske. Prvenstveno se veselimo što je turnir na moru i idemo podržati organizaciju turnira. Također, nadamo se da će turniri rukometa na pijesku na moru postati pravilo, a ne iznimka", izjavila je Mirna Vučković, igračica BHC Dubrave.

"Nismo dugo igrali Prvenstvo Hrvatske, a i zadnje dvije godine bila je situacija s pandemijom. Sad smo se okupili, ima tu dosta starih lica, ali i nekih novih. Idemo vidjeti kako stvari stoje s ekipom. Ovaj turnir nam je iznenada uletio i prvenstveno će nam poslužiti za uigravanje i kao odlična priprema za iduću sezonu. Idemo testirati sami sebe i vidjeti ima li potencijala za nešto više", riječi su igrača KRP Dugi Rat, Mislava Plazibata.

Vikend u Novalji rezerviran je i za promociju rukometa na pijesku koja će se održati na plaži Vrtić u Novalji u subotu, 21. svibnja od 10 do 12 sati. U sklopu spomenute promocije čiji su organizatori Novalja4Kids i AKRP Zagreb, održat će besplatni pokazni trening za djecu, kojim se želi pokazati atraktivnost rukometa na pijesku i zainteresirati djecu da se počnu baviti istim.

Raspored Novalja Opena:

SUBOTA
13:00 M1 BHC Zagreb – BHC Čakovec
13:45 W1 BHC Zagreb – BHC Dubrava
14:30 M2 White Boys – Chemo Profili Zagreb
15:15 M3 BHC Zagreb – KRP Dugi Rat
16:00 M4 BHC Čakovec – White Boys
16:45 M5 Chemo Profili Zagreb – KRP Dugi Rat
17:30 W2 BHC Dubrava – BHC Zagreb
18:15 M6 White Boys – BHC Zagreb
19:00 M7 KRP Dugi Rat – BHC Čakovec

NEDJELJA
11:00 M8 Chemo Profili Zagreb – BHC Zagreb
11:45 M9 KRP Dugi Rat – White Boys
12:30 M10 BHC Čakovec – Chemo Profili Zagreb
13:15 W3 BHC Zagreb – BHC Dubrava
14:00 M11 A3 – A4
14:45 M12 A1 – A2

FOTO: Uros Hocevar / kolektiff / EHF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!