Ostali sportovi

Sve je spremno za 12. izdanje teniskog turnira Sirius Open

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.05.2022.
Sve je spremno za 12. izdanje teniskog turnira Sirius Open

Međunarodno tenisko natjecanje osoba s invaliditetom okupit će 40-ak natjecatelja iz 12 zemalja, a u novom izdanju donosi i nove kategorije...

Novo, dvanaesto po redu, izdanje međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirius Open održat će se od 27. do 29. svibnja 2022. na teniskom centru Maksimir u Zagrebu. Na turniru će ove godine nastupiti čak 40-ak natjecatelja iz 12 svjetskih zemalja, a uz kategorije muškog i ženskog ždrijeba te kategorije parova, ovogodišnje izdanje turnira donosi i nove kategorije. Ove godine priliku za sudjelovanjem imat će i kvadriplegičari, a po prvi puta moći će sudjelovati i juniori u kategoriji dječaka mlađih od 18 godina.

U Zagreb tako stižu igrači iz brojnih svjetskih država među kojima su i Nico Langmann iz Austrije, trenutno 20. igrač svijeta što ga ujedno čini i najviše rangiranim igračem koji može nastupiti na turniru ove kategorije. U ženskoj kategoriji najbolje rangirana natjecateljica je prošlogodišnja pobjednica ženskog turnira Britta Wned iz Njemačke, trenutno 28. igračica svijeta. U kategoriji quadova najbolje rangirani je Gregory Slade, dvadeseti igrač svijeta, a u kategoriji juniora priliku za osvajanje titule po prvi puta imat će četvrti i peti juniori svijeta, Penney Andrew iz Velike Britanije te Maximilian Taucher iz Austrije.

"Ponosni smo što kao najdugovječniji teniski turnir za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj možemo najaviti još jedno sjajno izdanje Sirius Opena. Ove godine uz standardne kategorije muškog i ženskog ždrijeba, imat ćemo priliku vidjeti i natjecatelje u kategoriji quadova i juniorskoj konkurenciji. Time smo osigurali da na Sirius Openu sudjeluju natjecatelji u svim kategorijama koje postoje za tenisače u kolicima što nas veseli i daje veliki značaj ovom turniru. Pozivam sve zainteresirane da dođu i ove godine na teniske terene na Ravnicama i podrže svoje favorite", rekao je Bojan Kovač, direktor turnira.

Sirius Open dio je UNIQLO Wheechair Tennis Toura te predstavlja Hrvatsku među 150 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. Osim što potiče sportsku izvrsnost svih osoba s invaliditetom, turnir kontinuirano radi na promociji tenisa u kolicima u hrvatskoj javnosti, a i šire. Organizator, istoimeni teniski klub Sirius, osnovan je 2009. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređivanja teniskog sporta te uključivanjem u rad kluba što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!