Košarka

Breogan želi spojiti Hrvate: Mršićev klub zainteresiran za Šamanića

Matej Kačan • utorak, 24.05.2022.
Breogan želi spojiti Hrvate: Mršićev klub zainteresiran za Šamanića

Luka Šamanić očito je na rubu povratka iz NBA lige gdje se nije nametnuo ni u Spursima ni Knicksima, a za njega su zainteresirani Španjolci koje s klupe vodi Veljko Mršić...

Rio Breogan, španjolski prvoligaš kojeg s klupe vodi nekadašnji hrvatski izbornik Veljko Mršić već je počeo raditi na dodatnom ojačavanju kadra. Španjolski Mundo Deportivo navodi da je na radaru još jedan Hrvat.

Riječ je o Luki Šamaniću koji se u NBA ligi nije nametnuo ni u Spursima ni u Knicksima i Španjolci bi ga mogli vratiti u Europu, isto kao što su napravili s Džananom Musom.

208 cm visoki hrvatski krilni centar napustio je Knickse nakon isteka ugovora, a u NBA ligi je od 2019. kad su ga birali Spursi nakon igranja u mladim kategorijama Barcelone i sezone u Olimpiji.

Šamaniću tako ACB liga nije strana, nije mu stran ni Mršić koji ga je nakratko vodio na pripremama reprezentacije, a slučaj Muse koji je po povratku iz NBA i slabog mandata u Efesu osvojio naslov MVP-a lige dobar je pokazatelj za oživljavanje karijere.

22-godišnji Hrvat tako bi mogao slijediti Musin primjer, ali Mršiću i Breoganu brige mogu biti činjenice da budućnost Muse i Rašida Mahalbašića nije definirana.

FOTO: Olimpija/Aleš Fevžer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!