Nogomet

Labrović: 'Već smo analizirali stvari za finale, pokazali smo da možemo pobijediti Hajduk'

Matej Kačan • utorak, 24.05.2022.
Labrović: 'Već smo analizirali stvari za finale, pokazali smo da možemo pobijediti Hajduk'
Foto: FaH

Vratar Rijeke Nediljko Labrović za Sportske novosti najavio je susret u finalu Kupa protiv Hajduka, a naglasio je da prethodne susrete treba zaboraviti...

Nogometaši Rijeke uspješno su zaključili ligašku sezonu pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem, a to znači da su se dodatno napunili pozitivnom energijom pred finale Kupa na Poljudu. Rođeni Dalmatinac na golu Rijeke je Nediljko Labrović.

On je protiv Dragovoljca sačuvao netaknutu mrežu po deseti put u svim natjecanjima ove sezone i to je vrlo bitno za dobro raspoloženje uoči finala.

" Svaki pozitivan rezultat, a pogotovo pobjeda uoči najvažnije utakmice s Hajdukom, daje nam jedan dodatni motiv, jedan vjetar u leđa. S Dragovoljcem smo, pak, igrali u tri popodne, vjerojatno je sam susret za neke gledatelje bio i monoton, no to bih ja zaista pripisao teškim uvjetima i vrućini koja je vladala."

Rijeka je svoje ispunila što se tiče ciljeva za sezonu, trofej je samo bonus.

"Što je tu je, s naše strane u sezoni su ispunjena sva očekivanja od rukovodećih ljudi u klubu, izborili smo Europu, u finalu smo Kupa i završili smo među prve četiri momčadi. Naravno da je ta situacija mogla biti i bolja da smo u nekim situacijama drugačije, bolje reagirali, međutim, ne trebamo žaliti za onim što je prošlo, okrećemo se budućnosti, a to je u ovom trenutku samo Hajduk."

Hajduk je na posljednjem dvoboju protutnjao Rujevicom s 3:0, ali ta utakmica, kao i sve ostale ove sezone u kojima je 2-2, su ostale samo sjećanje i neće biti važne u četvrtak.

"Sigurno da nas taj poraz još uvijek boli, ali kako sam već spomenuo i ranije, mi smo to zaboravili i ostavili prošlost tamo gdje i pripada - u prošlost. Više se ne sjećamo niti poraza, niti pobjeda protiv Hajduka. Fokusirani smo samo na idući ogled, na one stvari koje smo već analizirali kroz pripreme za novi sudar s Hajdukom. Kup je specifično natjecanje, a i atmosfera će biti vrhunska, u to uopće ne sumnjam. Jako mi je drago što će nas na Poljudu bodriti i veliki broj naših navijača, tako da i s te strane imamo sigurno jedan dodatni motiv. Pokazali smo da Hajduk možemo pobijediti, međutim, trebamo se dobro spremiti, dobro analizirati, pa ćemo vidjeti čija će to biti večer", rekao je za Sportske novosti.

Rijeka je mlada momčad, nema iskustva u finalima i s te strane psihološka priprema bit će vrlo važna.

"Gledajte, za mnoge od nas ovo je prvo finale u karijeri, mnogi od nas su mladi momci, no ja to vidim kao još jedan motiv koji nas pokreće. Svaki od nas vjeruje da možemo osvojiti ovaj trofej, meni je to tako normalno. Valjda svaki igrač na ovom svijetu koji je ikad igrao finale je vjerovao je da u njemu može pobijediti, bez obzira tko je bio s druge strane - ili neka slabija ili neka stoput jača momčad. Uz dobru pripremu i analizu na kojoj već radimo, uz naš čvrsti gard na terenu, mislim da će na Poljudu biti sve otvoreno", rekao je Labrović.

FOTO: HINA/Miljenko Klepac

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!