Rukomet

Čudesni Wolf osigurao titulu Kielceu, Milošević i Gubica podijelili čak pet crvenih i jedan plavi karton

Branimir Korać • utorak, 24.05.2022.
Čudesni Wolf osigurao titulu Kielceu, Milošević i Gubica podijelili čak pet crvenih i jedan plavi karton
Foto: EPA

U dvoboju na sve ili ništa u zadnjem kolu poljskog prvenstva sastali su se Wisla i Kielce. Wisla je trebala pobjedu, ali Kielce je izvuklo remi 20:20 i odnijelo titulu prvaka...

Znalo se da će to biti jako težak susret, važnost je bila ogromna i Poljaci su angažirali Borisa Miloševića i Matiju Gubicu za dijeljenje pravde. Od početka su imali inzimno težak posao, a na kraju su podijelili pet crvenih i jedan plavi karton.

Već u 35. sekundi prvi put su hrvatski suci posegnuli za crvenim kartonom nakon grubog prekršaja Mirsada Terzića. Tu su se i verbalno sukobili Terzić i Igor Karačić, a BiH internacionalac morao je napustiti igru.

Novi udarac za Wislu stigao je u 15. minuti kada je izravni crveni karton zaradio i Przemyslaw Krajewski da bi ubrzo pocrvenili i Miguel Sanchez na jednoj te Leon Šušnja na drugoj strani. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu s 12:10 iako je Wisla zaradila već tri isključenja do kraja susreta.

Domaćin je nastavio s boljom igrom i u drugom dijelu gdje je stigao do prednosti 16:11, a neposredno prije 16. gola Kielceov Tomasz Gebala zaradio je plavi karton. Oba crvena kartona za Kielce stigla su nakon grubih prekršaja na Kosorotovu.

Kod tih 16:11 činilo se da je Kielce u nokdaunu i da se neće lako izvući, ali Andreas Wolff branio je kao u transu i pomogao je svojoj momčadi da se vrati iz ponora. Na kraju je obranio i pokušaj Kosorotova koji je mogao donijeti pobjedu Wisli i ujedno titulu prvaka.

Wolff je završio s 18 obrana, Moryto je zabio sedam golova, a Karačić jedan.

Spomenimo i da je prema pravilima održano i raspucavanje sa sedam metara jer utakmica u Poljskoj ne može završiti neriješeno, ali to je ionako bilo nebitno, tu je Kielce bilo bolje s 5:3.

FOTO: EPA/Piotr Polak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!