Nogomet

Klopp: 'Razlika je taj jedan gol, ali moji igrači odigrali su posebnu sezonu'

Matej Kačan • nedjelja, 29.05.2022.
Klopp: 'Razlika je taj jedan gol, ali moji igrači odigrali su posebnu sezonu'
Foto: EPA

Svoj komentar na finale ponudio je i trener poražene ekipe Jürgen Klopp koji je izrazio ponos na odigranu sezonu svoje momčadi usprkos izgubljenoj Premier ligi i Ligi prvaka...

Trener Liverpoola Jürgen Klopp nakon poraza svoje momčadi od Real Madrida u finalu Lige prvaka imao je pomiješane osjećaje. Zbog poraza i manjka stvorenih opasnosti u napadu bio je razočaran, ali je bio i ponosan na čitavu sezonu i momčad.

"Oni su dali gol, mi nismo. Teško je to prihvatiti, ali moramo to poštovati. Čestitam im, čestitao sam i predsjedniku. Kad je golman igrač utakmice, onda postoji neki problem s drugom ekipom. Imali smo tri velike šanse kad je Courtois napravio nevjerojatne obrane. Htio bih i više, morali smo bolje u zadnjoj trećini."

Dojam je da je Liverpool morao stvoriti više i uz sve te promašaje, nakon pogotka Reala samo je Salah na individualnu kvalitetu stvorio zicer.

"Madrid je imao jedan udarac u okvir i zabio je. Mi smo imali devet i nismo zabili, u tome je razlika. Imali smo 24 udarca i pamtim tri obrane Courtoisa na svjetskoj razini. S našom kvalitetom moramo i možemo napraviti više problema."

Usprkos porazu, Klopp je iznimno ponosan na ekipu i sezonu koju je Liverpool odigrao. Bio je u borbi za četiri trofeja, na kraju uzima samo dva kupa.

"Već osjećam ponos, rekao sam to momcima u svlačionici, ali njima treba još vremena i očito je da se jedini trenutno tako osjećam. Odigrali su izvanrednu sezonu, dva natjecanja koja nismo uzeli su odlučivale najmanje razlike. Jedan bod u Premier ligi i jedan gol u Ligi prvaka. To ne govori ništa o nama."

Klopp vidi Liverpool opet u finalu.

"Razlika između 2018. i danas je da nas sad vidim kako se vraćamo u finale. Sutra ćemo proslaviti sezonu. Dobro je da to ne radimo odmah, ali nakon prospavane noći i još jednog mog govora, momci će shvatiti koju specijalnu sezonu su odigrali", rekao je.

FOTO: EPA/Ronald Wittek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!