Nogomet

UEFA izabrala Modrića u momčad sezone Lige prvaka

Matej Kačan • utorak, 31.05.2022.
UEFA izabrala Modrića u momčad sezone Lige prvaka
Foto: EPA

Tehnički panel Uefe odabrao je svoju najbolju momčad Lige prvaka za ovu sezonu, a svoje mjesto u prvih 11 pronašao je i hrvatski as Luka Modrić...

Premda po statističkim kućama SofaScoreu i WhoScoredu nije našao svoje mjesto u idealnih 11 Lige prvaka, UEFA Luku Modrića ipak više cijeni za ovu sezonu. Tehnički promatrački panel izabrao je svojih 11 najboljih sezone i Modrić je našao mjesto u veznom redu.

Tamo mu društvo prave Fabinho i Kevin de Bruyne, dok su u napadu dva suigrača iz Reala - Vinicius i Benzema te jedan nesuđeni, Kylian Mbappe iz PSG-a.

Obranu čine tri igrača Liverpoola: Andy Robertson, Virgil Van Dijk, Trent Alexander-Arnold, dok im društvo čini Chelseajev Antonio Rüdiger. Na golu je Thibaut Courtois.

Ova se momčad uvelike razlikuje od one Sofine. SofaScore je imao tri igrača Bayerna, umjesto Rüdigera iz Chelseaja tu je bio Thiago Silva, a mjesto su našli potpuno drugi igrači Cityja - Mahrez i Cancelo.

FOTO: EPA/Yoan Valat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek31.05.2022. u 14:10
    Ironija je sudbine da je i Trent Alexander-Arnold u najboljoj momčadi, a njegova jedina pogreška u finalu je odlučila prvaka.
    h-tomek