Košarka

I Cibona i Zadar demantiraju: Svi zadarski navijači nesmetano su mogli u Draženov dom

Matej Kačan • utorak, 31.05.2022.
I Cibona i Zadar demantiraju: Svi zadarski navijači nesmetano su mogli u Draženov dom
Foto: FaH

Cibona i Zadar stali su u zajedničkom stavu te su demantirali navode da se zadarske navijače u ponedjeljak navečer nije pustilo u Draženov dom na prvu utakmicu finala...

Nakon što se za vrijeme prve finalne utakmice HT Premijer lige između Cibone i Zadra pojavila informacija da je određena skupina navijača Zadra zadržana ispred dvorane te im nije dopušten ulazak u Draženov dom, stigao je demantij s obje strane.

Glasnogovornik Zadra Toni Jeričević prvo se javio na svojim društvenim mrežama odmah u ponedjeljak navečer:

"Po hitnom postupku pokušavamo saznati sve informacije i okolnosti vezane za slučaj naših navijača u Zagrebu. Kako stvari stoje, prema neslužbenim informacijama kojima raspolažem iz više različitih izvora, sve je prošlo uredno. Navijači koji su došli, dobili su ulaznice", napisao je u ponedjeljak, a javio se i sutradan:

"Dobro jutro! Riječ je o totalnoj dezinformaciji koja je plasirana u javni prostor vezano za navodno 'nepuštanje zadarskih navijača' pred utakmicu Cibona - Zadar. Jedino što možemo zaključiti je da se radi o umotvorini koja je najvjerojatnije za cilj imala podizanje tenzija", kazao je.

Ubrzo je stigao i službeni demantij na stranicama Cibone, gdje se tvrdi isto:

"Nastavno na u javnom prostoru plasiranu dezinformaciju o zabrani ulaska navijačima KK Zadar na prvu utakmicu finala HT Premijer lige koja je održana 30. svibnja, KK Cibona kao domaćin i organizator navedene utakmice ovim putem najstrože odbacuje takve neprovjerene i netočne tvrdnje. KK Zadar je od KK Cibona dobio 30 ulaznica bez naknade za predstavnike kluba, dok je za preostale navijače KK Zadar osiguran cijeli Zeleni sektor dvorane koji ima ukupno 900 sjedećih mjesta. Uvidom u broj kupljenih ulaznica i broj osoba koje su ušle u sektor predviđen za gostujuće navijače, a radi se o tek 20-ak osoba, kao i kroz komunikaciju s predstavnicima KK Zadar, policije i redarske službe nije evidentiran slučaj zadržavanja navijača i gledatelja izvan dvorane.

U pripremi utakmice provedene su sve predviđene i potrebne radnje, kontaktirani su predstavnici policije i uvedeno je dodatno osiguranje za gostujuće navijače kako bi se osjećali što sigurnije, no za to nije ni bilo potrebe jer je cijela utakmica protekla u gospodskom navijanju, a kako i priliči našim navijačima. I ovim putem pozivamo sve navijače KK Cibona, kao i sve navijače KK Zadar da dođu na iduću utakmicu, koja je na rasporedu ove srijede s početkom u 18:00 u KC Dražen Petrović te da podrže svoj klub u borbi za titulu prvaka Hrvatske", napisali su iz Cibone.

Stvar je, dakle, očito jasna. Svi navijači Zadra mogli su nesmetano u dvoranu i ona nekolicina navijača u Zelenom sektoru uz pojedince u Crvenom je sve od navijača Zadra koji su pohodili prvu finalnu utakmicu.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!