Tenis

Đoković i Čilić najuvjerljiviji do četvrtfinala, Nadal izgubio čak 13 gemova više

HINA, Matej Kačan • utorak, 31.05.2022.
Đoković i Čilić najuvjerljiviji do četvrtfinala, Nadal izgubio čak 13 gemova više
Foto: EPA

Roland-Garros došao je do četvrtfinala, ostala su tek osmorica najboljih, a u dosadašnjem dijelu turnira najuvjerljivije su po broju izgubljenih gemova odigrali Novak Đoković i Marin Čilić...

Uz sjajne i dominantne igre hrvatski tenisač Marin Čilić dogurao je do četvrtfinala Roland-Garrosa, a pritom je uz Novaka Đokovića izgubio najmanje gemova od svih tenisača koji su među osam najboljih.

Tijekom četiri odigrana meča Đoković i Čilić su izgubili samo 30 gemova, s tim da je srpski tenisač sve suparnike dobivao s 3-0 u setovima, dok je Čilić ispustio jedan set i to u dvoboju protiv Mađara Martona Fucsovicsa.

Podsjetimo kako je Čilić do četvrtfinala rušio Balazsa sa 6:0, 6:1, 6:2 pa Fucsovicsa s 4:6, 6:4, 6:2, 6:3. Nastradao je pred Čilićem nakon toga Francuz Gilles Simon sa 6:0, 6:3, 6:2 i na kraju drugi nositelj Medvjedev sa 6:2, 6:3, 6:2.

"Meč protiv Medvjedeva je bio jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri, od početka do kraja", rekao je Čilić u osvrtu na razbijanje drugog igrača na svijetu, a prilično slične riječi je upotrijebio i dva dana ranije kada je jednakom lakoćom s terena otpuhao Gillesa Simona.

Od četvrtfinalista jedan je set, kao i Čilić, ispustio još samo sjajni 19-godišnji Danac Holger Rune, ali je izgubio petnaest gemova više od Čilića (45). Po broju izgubljenih gemova na trećem mjestu, iza Đokovića i Čilića, je Rafael Nadal (43 izgubljena gema), ali je pritom Španjolac izgubio dva seta u neizvjesnom meču osmine finala protiv Kanađanina Auger-Aliassimea.

Broj izgubljenih gemova do četvrtfinala Roland Garrosa:
30 - Marin Čilić i Novak Đoković
43 - Rafael Nadal
45 - Holger Rune
50 - Carlos Alcaraz
58 - Andrej Rubljov (igrao manje jer mu je Sinner predao meč)
59 - Alexander Zverev
66 - Casper Ruud

FOTO: EPA/Martin Divisek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!