Nogomet

Jakić: 'Brozovića nitko ne može nadomjestiti, on je izvanredan igrač, najbolji zadnji vezni na svijetu'

Mihaela Bradovski • utorak, 31.05.2022.
Jakić: 'Brozovića nitko ne može nadomjestiti, on je izvanredan igrač, najbolji zadnji vezni na svijetu'
Foto: FaH

Jedan od dobitaka za Zlatka Dalića u veznom redu je Kristijan Jakić koji napreduje i igra sve bolje...

Kristijan Jakić prošle je sezone zamijenio dres Dinama onim Eintrachta iz Frankfurta, sjajno se snašao u Njemačkoj i okrunio je taj transfer osvajanjem Europske lige.

"Iza mene je sjajna sezona. Igrao sam puno utakmica u Bundesligi, vratio se kući s peharom Europske lige. Još nisam niti svjestan što sam napravio. Glavu ću opustiti tek nakon ove četiri utakmice. Znao sam da radom i trudom mogu napraviti velike stvari. Nisam očekivao baš toliko utakmica, ali valjda su ljudi u Eintrachtu prepoznali moj potencijal i zalaganje, dali su mi podršku. Volio bih da sljedeće sezone odemo što dalje u Ligi prvaka. Međutim, konkurencija je velika i treba se ponovno izboriti za svoju poziciju", ističe Jakić, a prenosi stranica Saveza.

Jakić vjeruje kako može biti od pomoći reprezentaciji.

"Mislim da sam dosta napredovao i da mogu pomoći Hrvatskoj kada dobijem minuta. Pokušat ću priliku iskoristiti na najbolji mogući način. Svi znamo da je ponos i čast nositi hrvatski dres, odigrati makar i minutu za reprezentaciju."

Na svojoj poziciji ima Marcela Brozovića od kojeg može puno toga naučiti.

"Brozovića nitko ne može nadomjestiti, on je izvanredan igrač, trenutno najbolji zadnji vezni na svijetu. Mogu samo učiti od njega i meni je čast uopće dijeliti svlačionicu s njime. Čekat ću svoju priliku."

Koliko Hrvatska može u ovom trenutku, najbolje će pokazati susreti u Ligi nacija.

"Ovo je veliki test za Svjetsko prvenstvo, a mlađim igračima prilika da se dokažemo. Optimist sam, želim da se i cijela momčad tako ponaša i vjeruje da u ove četiri utakmice možemo uzeti svih 12 bodova. Mislim da smo jako kvalitetni, a uz to imamo i srce - mislim da će se to srce i znanje pretvoriti u dobitak. Jedva čekam utakmicu protiv Francuske, pogotovo dobijem li priliku. Pobijedimo li, bit će još slađe. Kada ne vjeruju u nas, probudi se inat. Perišić će nam nedostajati, ali nadam se da će se brzo oporaviti, on mnogo znači reprezentaciji."

FOTO: HINA/Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!