Ostali sportovi

Najdugovječniji teniski turnir u Hrvatskoj za osobe s invaliditetom održan je u Zagrebu

Sportnet • utorak, 31.05.2022.
Najdugovječniji teniski turnir u Hrvatskoj za osobe s invaliditetom održan je u Zagrebu

Na međunarodnom teniskom natjecanju osoba s invaliditetom sudjelovalo je 40-ak natjecatelja iz devet zemalja, a priliku za sudjelovanjem po prvi puta imali su i juniori...

Završilo je 12. izdanje međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirius Open koje je od 27. do 29. svibnja 2022. na teniskom centru Maksimir u Zagrebu ugostilo 40-ak natjecatelja iz devet zemalja svijeta. Pobjedu u muškom ždrijebu odnio je Nico Langmann iz Austrije, ujedno i najbolje rangirani igrač ovogodišnjeg turnira. U ženskom turniru naslov je obranila prošlogodišnja pobjednica Britta Wend iz Njemačke, dok je u kategoriji kvadriplegičara najbolji bio Gregory Slade iz Velike Britanije.

Na ovogodišnjem izdanju turnira prvi puta priliku za osvajanje juniorskog naslova imali su dječaci mlađi od 18 godina, a najbolji među njima bio je Maximilian Taucher iz Austrije, trenutno četvrti junior svijeta. U kategoriji parova pobjedu su odnijeli Anto Joskić (Hrvatska) i Ben Bartram (Velika Britanija) koji su bili bolji od Austrijanaca Martina Legnera i Josefa Rieglera.

"Još jedno uspješno izdanje Sirius Opena je iza nas. Posebno je zanimljivo bilo gledati igrače mlađe od 18 godina u borbi za juniorsku titulu i to po prvi puta do sad u Hrvatskoj. Sretan sam što smo uspjeli osigurali da na Sirius Openu sudjeluju natjecatelji u svim kategorijama koje postoje za tenisače u kolicima. Interes je velik, kao i zadovoljstvo igrača koji s nama dijele svoje dojmove sada kad je turnir završio. Znamo da smo na pravom putu i tako ćemo nastaviti i dalje", istaknuo je Bojan Kovač, direktor turnira.

Sirius Open dio je UNIQLO Wheechair Tennis Toura te predstavlja Hrvatsku među 150 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. Osim što potiče sportsku izvrsnost svih osoba s invaliditetom, turnir kontinuirano radi na promociji tenisa u kolicima u hrvatskoj javnosti, a i šire. Organizator, istoimeni teniski klub Sirius, osnovan je 2009. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređivanja teniskog sporta te uključivanjem u rad kluba što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!