Tenis

Novi klasik, nova pobjeda Nadala: Đoković poražen u fantastičnom dvoboju

Branimir Korać • srijeda, 01.06.2022.
Novi klasik, nova pobjeda Nadala: Đoković poražen u fantastičnom dvoboju
Foto: EPA

Kralj Roland-Garrosa približio se 14. tituli u Parizu fantastičnim četvrtfinalnim dvobojem i pobjedom protiv Novaka Đokovića u četiri epska seta...

Nakon što su obojica uspješno preskočili svoje prepreke u osmini finala, krenule se priče i najave dvoboja dvojice glavnih favorita za titulu u Roland-Garrosu.

Unatoč Nadalovoj želji za igranjem u dnevnom terminu, organizatori su stavili meč u večernji termin koji je prema stručnjacima više odgovarao Novaku Đokoviću, ali nije pomoglo. Nadal je odigrao briljantan meč, i nakon 1 sat iza ponoći proslavio je pobjedu.

Ovaj put Nadal je bio bolji, unatoč permanentnim problemima s ozljedama odigrao je meč na vrlo visokoj razini, fizički izuzetno težak dvoboj koji je potrajao četiri sata i 15 minuta.

Krenuo je Nadal sjajno u meč i uzeo prvi set s duplim breakom 6:2. Do ovog meča Nadal je 100 puta osvojio prvi set u Roland-Garrosu, a samo jednom je izgubio meč u tom slučaju. Danas je 101. put slavio nakon što je uzeo prvi set.

Igrao je nevjerojatno u toj relativno ranoj fazi meča, vodio je 6:2, 3:0 uz dupli break u drugom setu i Đoković je bio u velikim problemima. Međutim pokazao je puno puta dosad da zna pronaći izlaz iz problema i to je napravio i sada. Nanizao je četiri gema, vratio se u set i onda ga je u završnici dobio te izjednačio na 1-1 u setovima.

Treći set bio je dosta sličan prvom setu, ponovno je Nadal podignuo razinu svoje igre, Đoković je ponovno imao problema i još jednom dvostruki break i ovaj put glatko osvojen set.

Jedini set u koji je Đokoviće bolje ušao bio je četvrti set u koji je krenuo s 3:0. Imao je prednost sve do servisa za set kada se Nadal vraća i dolazi do tie-breaka. Tamo je Španjolac ponovno bio nevjerojatan, odjurio je do 6:1 i iskoristio četvrtu meč loptu za prolaz u polufinale i meč protiv Alexandera Zvereva.

Đoković ovim porazom ostaje bez titule u Roland-Garrosu, ali i pada na treće mjesto na ATP ljestvici. Ostaje jedino pitanje tko će biti novi svjetski broj jedan - Danil Medvjedev ili Sascha Zverev.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 5) - Novak Đoković (Srbija, 1) 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4)

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!