Tenis

Ruud svladao Runea za polufinale i veliki dvoboj s Čilićem

Matej Kačan • četvrtak, 02.06.2022.
Ruud svladao Runea za polufinale i veliki dvoboj s Čilićem
Foto: EPA

Norveški tenisač i osmi nositelj Roland-Garrosa Casper Ruud izborio je polufinale ovog turnira i veliki dvoboj protiv Marina Čilića nakon što je u četiri seta izbacio mladog Danca...

Saznali smo protivnika Marina Čilića u polufinalu Roland-Garrosa. Najbolji hrvatski tenisač će morati preko tri Top 10 nositelja ako želi do finala jer polufinale je izborio Casper Ruud.

Norvežanin je u tri seta izbacio dansku senzaciju, mladog Holgera Runea koji je do četvrtfinala nadvisio i Stefanosa Tsitsipasa. I ovdje je 19-godišnji Danac imao priliku i pružio je otpor, ali nije bilo dovoljno.

Meč se prelomio u trećem setu kad je Rune pri 1-1 spasio break viška i izborio je trinaestu igru, ali tamo osmi nositelj osvaja pet poena u nizu dok 2:2 i dolazi u novo vodstvo. U trećem setu je odmah stavio pritisak na servis Runea i imao dvije break lopte kod 1:0.

Danac je to spasio, ali ipak Ruud radi break za 5:3 i lako koristi svoj servis gem za pobjedu i polufinale. Ovo je Ruudu ujedno i najbolji Grand Slam rezultat karijere, dosad je najviše došao do 4. kola Australian Opena.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Casper Ruud (Norveška, 8) - Holger Rune (Danska) 6:1, 4:6, 7:6, 6:3

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!