Rukomet

Rukometaši na pijesku narednog vikenda sele u Zaprešić

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.06.2022.
Rukometaši na pijesku narednog vikenda sele u Zaprešić

Drugi turnir Prvenstva Hrvatske na rasporedu je od petka, 3. lipnja do nedjelje, 5. lipnja u Zaprešiću gdje nas očekuju nova nadmetanja najboljih pjeskaša i pjeskašica Hrvatske. Pjeskaški tereni jezera Zajarki ugostit će ukupno 14 ekipa, pet u ženskoj i devet ekipa u muškoj konkurenciji.

U ženskoj konkurenciji snage će odmjeriti BHC Dubrava, BHC Zagreb, Harena, Chemo-profili Zagreb i B ekipa hrvatske reprezentacije, dok će u muškoj konkurenciji svoje utakmice odigrati ekipe BHC Zagreb, White Boys, Harena, BHC Sesvete, BHC Dubrava, Harena 2, BHC Ljubljana te ekipe hrvatske reprezentacije 2004. i 2006. godišta.

Nakon turnira u Novalji i osvojenog drugog mjesta, vrijeme je za nove izazove ženske ekipe BHC Zagreb, a Franka Gvardiol najavila je turnir u Zaprešiću. "Iako nisam bila u Novalji gdje su nastupile samo dvije ekipe, mislim da smo ostvarile dobar rezultat i puno nam znači osvojeno drugo mjesto na turniru. Očekujem i od ovog turnira da ćemo pokazati svoju kvalitetu i biti što bolje te odigrati najbolje što možemo. Kao i uvijek na turnirima Hrvatske, imamo dobro rivalstvo tako da očekujem zanimljiv turnir."

Turnir u Zaprešiću ugostit će i ekipu iz slovenskog glavnog grada Ljubljane. "Ovaj turnir je prvi turnir sezone za nas. Naša ekipa je malo mlađa nego je bila prošlih godina. Od turnira u Zaprešiću očekujemo dobru atmosferu. Također, cilj nam je pokazati što znamo i što samo naučili u zadnje tri godine i da na kraju vidimo gdje smo. Dakle, to će biti otvorenje sezone za nas i priprema za odlazak na malo veće turnire pa mislim da je to super za početak", riječi su Hermana Leskovara iz BHC Ljubljana.

Prvi turnir Prvenstva Hrvatske 2022. godine, Novalja Open, osvojili su BHC Zagreb u muškoj i BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji pa ostaje vidjeti koje ekipe će uzeti medalje u Zaprešiću. Uz pjeskaški spektakl, na jezeru Zarjaki očekuju nas i ostale sportske aktivnosti koje će uključivati odbojku na pijesku, stolni tenis, atletske utrke za djecu i građane, košarku, ali i zabavni program uz rock bendove, mlade glazbenike i dobro poznati Connect.

U petak u 18:00 sati održat će se trening hrvatske seniorske reprezentacije. U 19:00 i u 20:00 sati treninge će odraditi hrvatske reprezentacije 2004. i 2006. godišta. Natjecanje u muškoj konkurenciji započet će utakmicom između BHC Dubrave i hrvatske reprezentacije 2006. godišta koja je na rasporedu u 21:00.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!