Tenis

Ivan Dodig nakon velike borbe ponovno izborio finale Roland-Garrosa!

Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.06.2022.
Ivan Dodig nakon velike borbe ponovno izborio finale Roland-Garrosa!
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig i Austin Krajicek nastavljaju s odličnim igrama u Parizu! Dodig i Krajicek upisali su novu pobjedu, svladali su četvrte nositelje Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa te izborili nastup u finalu...

Odličan posao odradili su Ivan Dodig i Austin Krajicek ove godine u Parizu. Došli su do finala Roland-Garrosa odličnim nastupom u ključnim trenucima mečeva. I u polufinalu su morali u treći set, ali još jednom su bili najbolji kada je bilo najvažnije.

Prvi set otišao je na stranu Granollersa i Zeballosa koji su brzo uhvatili radnu temperaturu i stigli do prednosti. Imali su 5:2 uz dvostruki break, Dodig i Krajicek vratili su jedan izgubljeni servis, ali ne i drugi te su izgubili set sa 6:4.

U drugom setu breakova nije bilo, nije bilo niti break prilika i odluka je pala u 13. igri. Tamo su Dodig i Krajicek bili bolji s uvjerljivih 7:1.

Odlučujući treći set donio je puno drame. Dodig i Krajicek došli su do breaka sredinom seta, a kod 5:3 na reternu su imali dvije vezane meč lopte. Nisu ih iskoristili, ali nisu niti na svom servisu uspjeli završiti meč te su se Zeballos i Granollers spasili.

Spas je trajao kratko, odmah Argentinac i Španjolac gube servis i Dodig i Granollers ipak završavaju posao sa 7:5.

Dodigu je ovo drugo finale Roland-Garrosa u konkurenciji muških parova. 2015. godine osvojio ga je u paru s Marcelom Melom, a sada će njemu i Krajiceku na drugoj strani stajati Marcelo Arevalo i Jean-Julien Rojer.

Krajiceku i Arevalu je ovo prvo Grand Slam finale u konkurenciji muških parova u karijeri, a Rojeru je prvo finale u Parizu.

Roland-Garros, polufinale:
Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD) - Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Španjolska/Argentina) 4:6, 7:6(1), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!