Košarka

Fantastična završnica Celticsa, veliki preokret i break odmah na startu

Branimir Korać • petak, 03.06.2022.
Fantastična završnica Celticsa, veliki preokret i break odmah na startu
Foto: EPA

Boston Celticsi poveli su u finalnoj seriji protiv Golden State Warriorsa. U sjajno odrađenoj zadnjoj dionici velikim preokretom došli su do pobjede...

Golden State Warriors - Boston Celtics 108:120 (0-1)

Već u prvoj utakmici finalne serije Boston Celticsi pokazali su Golden State Warriorsima koliko će biti težak i neugodan protivnik. Odmah su došli do breaka i to impresivnim nastupom u zadnjoj dionici.

Golden State posebno dobro otvorio je drugo poluvrijeme, tu je stvorio visoku razliku, ali nakon toga situacija se promijenila, zadnja četvrtina u potpunosti je pripala Bostonu koji je odjurio do pobjede.

Gostima se jednostavno otvorilo u zadnjoj dionici, pogađali su iz svih pozicija, igrali su kao u transu i zadnju četvrtinu dobili su s čak 40:16.

Jedan od junaka Bostona bio je Al Horford koji je napokon zaigrao u NBA finalu nakon što je odigrao 141 utakmicu doigravanja što je najviše utakmica play-offa u povijesti prije ulaska u finale. Horford je ubacio šest trica, igrao je sjajno i bio je jedan od ključnih igrača.

"Suigrači su me cijelo vrijeme tražili i pronalazili, ali i Derrick White je također pogodio neke vrlo teške šuteve. Bio sam u dobrim pozicijama, pogađao i to je to", rekao je nakon susreta Horford.

Stephen Curry na drugoj strani imao je sjajan ulazak u utakmicu, ubacio je šest trica u prvoj četvrtini, općenito su i jedni i drugi odlično šutirali izvana u prvom dijelu ubacivši čak 20 trica kombinirano.

Horford je utakmicu završio s 26 poena (6/8 trica) i šest skokova, Jaylen Brown dodao je 24 poena i sedam skokova, a Derrick White 21 poen uz 5/8 tricu. Preživjeli su Celticsi lošu realizaciju Jaysona Tatuma koji je bio na 3/17 iz igre, ali uz 13 asistencija.

Kod Warriorsa Curry je ubacio 34 poena (7/14 trica), a Andrew Wiggins 20 uz pet skokova.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!