Ostali sportovi

Odbojkaši nakon pobjede: 'Možemo biti ponosni jedni na druge, načeti ozljedama smo dobro reagirali'

Sportnet • nedjelja, 05.06.2022.
Odbojkaši nakon pobjede: 'Možemo biti ponosni jedni na druge, načeti ozljedama smo dobro reagirali'

Hrvatska odbojkaška reprezentacija upisala je treću pobjedu u nizu u Zlatnoj europskoj ligi, a nakon velikog slavlja nad Španjolcima svoj komentar dali su Tino Busak Vidaković te Tino Hanžić...

Hrvatska odbojkaška reprezentacija u sastavu u kakvom do sada nikada nije nastupila, pobijedila je u Oviedu domaćina Španjolsku u 4. kolu Europske zlatne lige rezultatom 3-2 (25:18, 19:25, 19:25, 25:23, 15:12). Sjajna, velika pobjeda kojom su zadržali drugu poziciju u skupini B s dvije pobjede i dva poraza. Vode Ukrajinci s četiri pobjede jer su u posljednjem susretu dobili Dansku s 3:2.

Nakon što su u Varaždinu nadigrali Španjolsku s 3-0, Hrvati su trijumfirali i uzvratu iako su nastupili bez prvog libera Hrvoja Pervana pa je njegovo mjesto u momčadi zauzeo mladi Tino Busak Vidaković. Uz njega, starteri su bili Petar Višić na poziciji organizatora igre, Tomislav Mitrašinović kao korektor na dijagonali (kasnije ga je pred kraj susreta odlično zamijenio Stanko Stanković), primačko-pucački par Ivan Zeljković i Tino Hanžić, dok su srednji blokeri bili Kruno Nikačević i Stipe Perić. Zanimljivo, kao drugi libero u zapisniku je bio prijavljen Ivan Mihalj, inače srednji bloker i najviši hrvatski igrač.

"Načeti ozljedama dobro smo reagirali u današnjoj utakmici. Bila je ovo odlična borba u Španjolskoj pred krcatom Arenom. Tim je bio odličan, trener još bolji. Napravio je promjene koje su donijele pobjedu. Kao igrač ne mogu zamisliti bolji debi za reprezentaciju od ovakve utakmice", istaknuo je reprezentativac Tino Busak Vidaković.

Tino Hanžić je u sličnom tonu dodao: "Prvi set smo agresivno otvorili i u napadu i servisu, pa čak i u prijemu. Sljedeća dva seta smo malo pasivno igrali, a oni su pokazali više agresivnosti i odnijeli pobjedu u ta dva seta. Četvrti set smo napravili promjenu u ekipi te smo tu pokazali pravi timski duh i naposljetku pobijedili u utakmici. Možemo biti ponosni jedni na druge i nastaviti s ovakvom igrom uzdignute glave", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!