Tenis

Vekić pala u prvom kolu Nottingama, Fett u posljednjem kolu kvalifikacija

Matej Kačan • ponedjeljak, 06.06.2022.
Vekić pala u prvom kolu Nottingama, Fett u posljednjem kolu kvalifikacija
Foto: FaH

Ponedjeljak nije bio dobar dan za hrvatske tenisačice na startu travnate sezone. Donna Vekić i Jana Fett poražene su u Nottinghamu, Vekić u prvom kolu glavnog turnira, a Fett u kvalifikacijama...

Domaća predstavnica Harriet Dart, 114. igračica svijeta bila je kobna za ambicije Donne Vekić na startu travnate sezone u Nottinghamu. Vekić je već u prvom kolu poražena u dva seta.

Nakon što je izborila drugo kolo Roland-Garrosa preko kvalifikacija, Donna je sigurno očekivala više i bila je favoritkinja u ovom meču, a tako je i krenula, s breakom i 2:0 vodstvom na početku prvog seta.

No, Dart vraća za 2:2, a onda radi break i za 6:4 i prvi set. I u drugom setu Vekić prva radi break za 2:1, ali tu prednost ne materijalizira jer odmah potom gubi servis, a onda i još jedan za 5:3 te Britanka dolazi do pobjede.

Nije bilo dobrih vijesti ni u kvalifikacijama gdje je Jana Fett zaustavljena na zadnjoj prepreci. Četvrta nositeljica kvalifikacija Katarzyna Kawa bila je prejaka u tri seta. Fett je izjednačila sa 6:4 u drugom setu, ali Poljakinja nije pružila šansu u trećem sa 6:2.

WTA Nottingham, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Harriet Dart (VB) 4:6, 3:6
Kvalifikacije:
Katarzyna Kawa (Poljska) - Jana Fett (Hrvatska) 7:5, 4:6, 6:2

FOTO: HINA/Daniel Kasap

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!