Košarka

Damir Mulaomerović objavio popis igrača za kvalifikacije, stižu i Bogdanović i Zubac

Branimir Korać • utorak, 07.06.2022.
Damir Mulaomerović objavio popis igrača za kvalifikacije, stižu i Bogdanović i Zubac
Foto: Marin Sušić

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović objavio je popis igrača na koje računa za naredna dva kvalifikacijska dvoboja protiv Slovenije i Finske...

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom su dvije utakmice u kojima mora ići na pobjedu, u gostima kod Slovenije i kod kuće protiv Finske. Izbornik Damir Mulaomerović objavio je popis igrača na koje računa za te dvoboje, a na popisu je ono najbolje na što trenutno može računati.

Mulaomerović je pozvao i Bojana Bogdanovića i Ivicu Zupca, hrvatske NBA adute, ali nema Darija Šarića koji se oporavlja od ozljede kao niti Luke Šamanića koji je također imao problema s ozljedom zbog čega je i ostao bez angažmana u Knicksima odnosno Westchesteru.

"Odlučili smo se za širi popis od 26 igrača. Bilo je dosta nepoznanica oko igranja NBA igrača, a u međuvremenu smo dobili potvrdu da oni mogu trenirati od 27. lipnja pa nadalje, dakle samo tri dana prije utakmice. Stoga imamo širi popis, a svi su igrači zaslužili biti na njemu. Iz te ćemo baze izabrati one koji će 15. lipnja doći na pripreme. Tako ćemo pozvati i nekoliko igrača više jer nećemo biti u mogućnosti koristiti NBA igrače do 27. Naravno da ćemo gledati i tko je kada završio s natjecanjima i da neke momke osvježimo, nadam se da će nas što više doći na početno okupljanje. Imamo određenih problema jer je, primjerice, Karlo Matković u NBA na treninzima, no neke ćemo probleme rješavati u hodu te uskoro objaviti i kraći popis igrača za pripreme koje kreću u Opatiji", istaknuo je izbornik.

Hrvatska 30. lipnja od 20:15 sati igra u Ljubljani protiv Slovenije, a 3. srpnja u Centru Zamet u Rijeci dočekuje Finsku.

Širi popis igrača:
Roko Rogić
Goran Filipović
Lovro Gnjidić
Mate Kalajžić
Borna Kapusta
Bojan Bogdanović
Mario Hezonja
Filip Krušlin
Sven Smajlagić
Mateo Drežnjak
Toni Perković
Dominik Mavra
Toni Jelenković
Ivan Ramljak
Pavle Marčinković
Toni Nakić
Roko Prkačin
Željko Šakić
Tomislav Zubčić
Matej Rudan
Dario Drežnjak
Dragan Bender
Ivica Zubac
Ante Toni Žižić
Karlo Matković
Danko Branković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!