Nogomet

Talijani napokon do pobjede, Kane iz kaznenog udarca spriječio drugi poraz Engleske

Branimir Korać • utorak, 07.06.2022.
Talijani napokon do pobjede, Kane iz kaznenog udarca spriječio drugi poraz Engleske
Foto: EPA

Odigrani su susreti drugog kola Lige A Lige nacija u skupini 3, a do pobjede su stigli Talijani koji su svladali Mađarsku, Njemačka i Engleska upisali su remi...

Svjetski prvaci Talijani stigli su do prve pobjede u službenom susretu još od listopada prošle godine. Nakon serije skromnih rezultata i dosta kritika s kojima su se suočili, uspjeli su doći do pobjede i to u drugom kolu Lige nacija protiv Mađarske.

Mađari su nastup otvorili neočekivanom pobjedom protiv Engleske, dobro su se borili i u Ceseni, ali nisu uspjeli doći do bodova.

Italija je oba pogotka postigla u zadnjih 15 minuta prvog dijela. Prvo je u 30. minuti Nicolo Barella sjajno opalio s ruba kaznenog prostora i pogodio za vodstvo da bi u 45. minuti Matteo Politano sjajno prošao desnom stranom i dao povratnu loptu koja dolazi na drugu stranu do Lorenza Pellegrinija koji zabija za 2:0.

U drugom dijelu Italija je imala niz prilika u prvih desetak minuta, Politano je zatresao i gredu, ali umjesto da dođu do trećeg gola, Talijani su zabili sami sebi. Gianluca Mancini u 61. minuti poslao je loptu u svoju mrežu nakon ubačaja s desne strane.

To ipak nije pomoglo Mađarima da izbjegnu poraz, do kraja je ostalo tih 2:1.

Njemačka je i u drugom kolu remizirala dok je Engleska u zadnjim minutama izbjegla i drugi poraz. U Münchenu su odigrali 1:1.

U zanimljivom dvoboju prilika je bilo na obje strane, a Englezi su došli do boda iz sumnjivog kaznenog udarca.

Domaćin je poveo početkom drugog dijela kada je Jonas Hofmann poslao loptu u mrežu nakon dodavanja Kimmicha, a Engleska je izjednačila iz kaznenog udarca u 88. minuti. Prethodio mu je pad Harryja Kanea u 16 metara, a upravo Kane zabio je za konačnih 1:1.

Liga nacija, Liga A, skupina 3, drugo kolo:
Italija - Mađarska 2:1
Njemačka - Engleska 1:1

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka1:1Engleska
Italija2:1Mađarska
1Italija 68:7+111
2Mađarska 68:5+310
3Njemačka 611:9+27
4Engleska 64:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!