Nogomet

Bišćan: 'Nećemo očajavati ako završimo i kao drugi, spremit ćemo se za taj play-off'

Branimir Korać • srijeda, 08.06.2022.
Bišćan: 'Nećemo očajavati ako završimo i kao drugi, spremit ćemo se za taj play-off'
Foto: FaH

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija upisala je pobjedu u Estoniji na kraju kvalifikacija i sada čeka ishod dvoboja između Finske i Norveške koji će u velikoj mjeri odrediti sudbinu Hrvatske u borbi za prolaz na Euro...

Igor Bišćan nakon dvoboja protiv Estonije žalio je što Hrvatska nije uspjela postići još koji pogodak čime bi stavila Norvešku u nešto nepovoljniju situaciju.

"Na kraju smo pobijedili, to nam je bilo najvažnije nakon onog šoka koji smo proživjeli u Norveškoj. Imamo drugo mjesto osigurano iako smo se nadali da ćemo zabiti koji gol više da bi Norvešku u slučaju takvog raspleta stavili u nepovoljniju situaciju. Na kraju 4:0, zadovoljavajuće. ali mislim da smo trebali zabiti još barem dva gola. Imali smo par situacija na kraju koje smo trebali bolje izrealizirati. Imali smo šanse za direktan plasman u tom zadnjem dijelu kvalifikacija, ali na kraju treba prihvatiti stanje kakvo je, u ovom trenutku držimo tu vodeću poziciju, nećemo očajavati, ako završimo i drugi spremit ćemo se za taj play-off. Borit ćemo se i dalje, nema druge."

Protiv Estonije problema nije bilo, a Bišćan je pružio priliku i većem broju mlađih igrača.

"Protivnik je bio skromne kvalitete i to nam je sigurno olakšalo izvedbu i rezultat. Raduje me da smo promovirali dosta igrača i iz 2003. godišta koji će moći igrati i u idućim kvalifikacijama. Danas ih je igralo dosta i sve više ih dolazi, to je sasvim sigurno dobitak ovih kvalifikacija. Osjećaj nije potpun jer zasad nismo dobili ono što se činilo da nam pripada, ali tablica ne laže. Sami smo si krivi za situaciju u kojoj se nalazimo i čekamo petak. Zadnji put smo se kvalificirali na sličan način, ovisili smo o nekim drugim rezultatima, a ovaj put bodovni konto je čak i veći nego što je bio onda. To znači da smo ok napravili što se tiče broja pobjeda i generalno rezultata, ali i Norvežani i Finci su dobri. Nadamo se da ćemo profitirati od njihovog međusobnog dvoboja, ako ne, borit ćemo se i dalje."

Nakon poraza od Norveške bilo je vrlo bitno psihološki podići igrače.

"Najvažnije je bilo da se svi psihički vratimo u normalu, nakon onog poraza od Finske i svega što se događalo, sigurno da nas je ta Norveška poljuljala, posebno te mlade dečke koji su još uvijek u razvoju. Ima tu puno tih mlađih igrača koji su tek napunili 20-ak godina, neki niti toliko. Pokušali smo dečkima objasniti da je sve ok i da ništa nije izgubljeno do samog kraja, dobro su reagirali, sada smo tu gdje jesmo i čekamo dalje pa ćemo vidjeti."

Finska ne smije izgubiti od Norveške da bi Hrvatska ostala u igri za prvo mjesto, a idealna bi bila pobjeda Finaca što bi Hrvatskoj osiguralo "jedinicu".

"Sigurno da mogu, oni su tu i imaju dobre šanse da se plasiraju na drugo mjesto. Sigurno će biti izuzetno motivirani, prije par kola ih nije bilo nigdje, ali sada su pobjedama protiv nas i protiv Austrije u gostima tu. Neće olako propustiti takvu šansu. Mi smo se namučili u Finskoj i već sam rekao da ta pobjeda možda i nije bila zaslužena s obzirom na ono na terenu. Kvalitetna su ekipa, nisu tu bez veze i imaju realne šanse za pobjedu. Pratit ćemo rezultat u petak i nadati se povoljnom ishodu za nas."

Što se tiče samih kvalifikacija, Bišćan je zadovoljan.

"Dečki su pokazali potencijal, početak i sredi nu kvalifikacija smo igrali jako dobro i potencijal je tu. Euro je trenutno upitan, ali ako ne dođemo do prvog mjesta, trebamo se spremiti za dodatne kvalifikacije. Mislim da ćemo sigurno tada biti u boljoj situaciji nego što smo bili uoči ove dvije utakmice. Dečki su došli s odmora i nijedan od njih nije bio u nekom trenažnom procesu i u ritmu utakmica. Veliki uspjeh je doći na Europsko prvenstvo."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!