Košarka

Mavra i Thompson: 'Moramo ispoštovati dogovor kao i u zadnjoj utakmici, dovedite navijače u Zagreb!'

Matej Kačan • četvrtak, 09.06.2022.
Mavra i Thompson: 'Moramo ispoštovati dogovor kao i u zadnjoj utakmici, dovedite navijače u Zagreb!'

Trojac iz zadarskih redova na konferenciji za medije najavio je majstoricu u Zagrebu koja će odlučiti prvaka Hrvatske u košarci, a naglasak je jasan - principi kao u četvrtoj utakmici i podrška navijača...

Pred košarkašima Zadra najvažnijih je 40 minuta sezone. Sve je stalo u jednu utakmicu, majstoricu u Zagrebu gdje Zadar želi uzeti pobjedu, obraniti naslov i obradovati navijače nakon jako teške i na trenutke mučne sezone.

Prije puta u Zagreb na Višnjiku je održana konferencija za medije na kojoj su govorili trener Srđan Helbich, kapetan Dominik Mavra i najbolji igrač četvrte utakmice Trevor Thompson.

"Možemo očekivati slične stvari kao i u ove prijašnje četiri utakmice, taktički se sve iskristaliziralo, dobro se znaju koje su njihove, a koje naše prednosti, utakmicu će odlučivati iste stvari kao i do sada. Ako ispoštujemo dogovor kao i u ove posljednje dvije utakmice u Zadru, gdje nas šut stvarno nije išao, tada su naše šanse za pobjedu velike! Između Cibone i Zadra sve je potpuno jasno, sve se zna i tu nema mjesta za neka velika iznenađenja, oni su momčad koja voli trčati u leđa, skakati u napadu i koja voli fizički dio igre. Kad im uspijemo parirati u tome, tada utakmicu Cibona svede na šezdesetak poena", analizira Mavra.

Kapetan smatra da je pritisak na Ciboni koja je imala prednost domaćeg terena, ali i prvu meč loptu u Zadru koju je prokockala.

"U svakom slučaju loptica je što se tiče pritiska prebačena na Cibonu, a što se nas tiče idemo uživati u majstorici. Sve se zaboravlja kad krene utakmica, to je novih 40 minuta igre. Puno bi mi kao Zadraninu značilo podignuti pobjednički pehar u Zagrebu, radi toga i igramo. Iskreno se nadam kao će sutra biti dosta naših navijača, koji nas nose i u trenucima kad nas ne ide. Nadam se kako ćemo zajednički mi igrači i navijači prenijeti tu energiju u Toranj, kao što smo napravili i u Zadru", kaže Mavra, prenosi Antena Zadar.

Sličnog stava je i Thompson, i on je naglasio iste principe kao u četvrtoj utakmici te podršku navijača.

"Moramo ponoviti igru iz posljednje utakmice, raditi one stvari koje radimo i na treninzima, fokus nam mora biti na obrani. U slučaju da nas opet ne bude išao šut, tada je jako bitno odigrati jaku obranu, jer to se pokazao kao ključ pobjede. Imali smo veliku podršku navijača u posljednjih nekoliko utakmica, to nam je izuzetno važno, nadam se da će ta njihova energija biti i u Zagrebu, to suigračima i meni puno znači. Molim vas pobrinite se nekako da naše navijače dovedete u Zagreb, ovo je važno za Grad Zadar, za ljude, za sve", govori Amerikanac.

Postavilo se i pitanje o Thompsonovom ostanku u Zadru, koji vjerojatno nije izgledan zbog financijskih nedaća u klubu.

"Ovog trena razmišljam samo o sutrašnjoj majstorici. Osjećam da me navijače vole, kad prolazim i kad me ugledaju na ulici, trube mi iz auta, ostavljaju mi poruke podrške ispod brisača mog auta… Shvatio sam ovo vrijeme koliko sam u Zadru, koliko ovaj grad voli ovaj klub i košarku, to je jedna strast."

Na kraju je riječ dobio i trener koji je najavio utakmicu i naglasio neke taktičke detalje koji bi mogli presuditi. Helbich ima i povijesnu priliku u svojoj prvoj polusezoni kao trener Zadra odmah uzeti titulu.

"Moramo kvalitetno držati obranu na isti način kao i na zadnje dvije utakmice, i vjerovati kako će nam upravo obrana donijeti titulu prvaka Hrvatske! Siguran sam ako obrana bude dobra, da ćemo doći u priliku pobijediti i osvojiti naslov. Moramo još zaustaviti njihovu tranzicijsku igru, i to našim agresivnim napadačkim skokom, sve to uspjeli smo napraviti u prošloj utakmici, uz kontrolu skoka, to će ključno biti napraviti i sutra. Prisutan je lagani umor, ali kada se igra finale onda raste adrenalin i izvlače se zadnji atomi snage, bit će to sve u redu, imat ćemo svježinu i biti dobri. Nadam se velikoj podršci i broju naših navijača u Zagrebu, oni su se pokazali kako veliki vjetar u leđa našoj momčadi. Ovaj plasman u finale je i zasluga trenera Vladimira Anzulovića, meni osobno ovo je prilika da kao trener osvojim prvenstvo, ali ovo bi bio zajednički uspjeh svih nas u klubu", rekao je.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!