Nogomet

L'Equipe: 'Iako iscrpljen od sezone, Luka Modrić preobrazio je igru Hrvatske'

Branimir Korać • subota, 11.06.2022.
L'Equipe: 'Iako iscrpljen od sezone, Luka Modrić preobrazio je igru Hrvatske'
Foto: EPA

Francuzi u četvrtom kolu Lige nacija dočekuju na svom tlu Hrvatsku, a posebnu pozornost su pružili hrvatskom dvoboju protiv Danske u kojem su Dalićevi izabranici slavili...

S obzirom na formu i igre Danaca posljednjih sezona, Francuzi su pobjedu Hrvatske u Kopenhagenu nazvali iznenađenjem. Može se tako reći ako se gleda i tablica, Danci su prva dva gostovanja riješili s dvije pobjede u Francuskoj i Austriji, a Hrvatska je kod kuće izgubila od Austrije i remizirala s Francuskom.

Ključ je bilo drugo poluvrijeme nakon što Danska nije iskoristila svoju dominaciju u prvom dijelu.

"Na odmoru uopće nije bilo izgledno da će Hrvatska do pobjede. U prvom dijelu izabranici Zlatka Dalića uvelike su nadigrani od svojih kolega. Danska obrana ostavila im je vrlo malo prostora, a na kraju prvih 45 minuta viceprvaci su samo jednom zapucali na gol. No, ni Skandinavci nisu imali neke velike šanse", piše L'Equipe.

Francuzi kao ključ navode ulazak Luke Modrića, Josipa Stanišića i Matea Kovačića.

"Josip Stanišić, Luka Modrić i Mateo Kovačić donijeli su puno više stabilnosti momčadi. Nakon što su Hrvati preuzeli posjed, Mario Pašalić postigao je pogodak odluke."

Posebne pohvale zaradio je Luka Modrić koji je dirigirao hrvatskom igrom.

"Iscrpljen od sezone u kojoj je opet završio na krovu Europe, Luka Modrić bio je na klupi početku utakmice. Njegov je ulazak potpuno preobrazio Hrvatsku. Kratka lopta, duga lopta, kao i obično igrač Real Madrida diktirao je tempo. Dok je Danska imala 58 posto posjeda lopte u prvom poluvremenu, imala je samo 49 posto na kraju."

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!