Nogomet

Bjelica na početku priprema: 'Ima puno upita za naše igrače, Ivušića gledaju sa svih strana'

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.06.2022.
Bjelica na početku priprema: 'Ima puno upita za naše igrače, Ivušića gledaju sa svih strana'

Nenad Bjelica krenuo je u pripreme za novu sezonu, na prozivci su bila 33 igrača, a moguće je da će do odlaska u Sveti Martin na Muri neki od igrača napustiti klub...

Na prvoj prozivci u Osijeku bio je niz igrača, poprilična je gužva, a Nenad Bjelica potvrdio je kako za četvoricu neće biti mjesta u svlačionici. Za njih se već traže nova rješenja.

"Krenuli smo s treninzima, obavili prozivku na kojoj su bila 33 igrača, 31 je odradio jutarnje testiranje, a jedino Kleinheisler i Adrian Barišić nisu bili u stanju zbog svojih ozljeda. Adrian je operiran prije tri tjedna i trebaju mu još dva tjedna. Laslo ima terapiju ovaj tjedan, njegova ozljeda traži četiri tjedna pauze. Nije bilo na prozivci Ivušića i Janjića te četvorica koja su pod ugovorom, a za koja tražimo rješenje, a to su Caro, Ndockyt, Špoljarić i Talys. Oni su imali dozvolu da ne budu na treningu i za njih tražimo prodaju ili novu posudbu."

Ovima koji su bili na prozivci priključit će se do odlaska u Sveti Martin na Muri još neki igrači.

"Priključit će nam se Nikola Janjić koji je s mladom crnogorskom reprezentacijom, najvjerojatnije ćemo priključiti i Ognjena Bakića kojem smo aktivirali opciju profesionalnog ugovora, igrač koji je došao zimus iz ljubljanske Olimpije i nastupao za našu drugu momčad. Priključit će se i Ivušić, a vjerujem da će dotad i za nekolicinu koji su bili danas na pripremama biti riješen status i doći do transfera ili posudbe. Ima puno upita za naše igrače i za posudbe, nije nam to problem. I prošle godine smo bili s 30-ak igrača na pripremama, bit će dosta utakmica i treninga za sve. Možda će nas čak biti 34 na pripremama."

Osijekovi napadači prošle sezone nisu bili uspješni, vrlo malo golova, to je nešto za što se Bjelica nada da će se promijeniti.

"Naši napadači su kvalitetni, nekada im se dogodi sezona kao prošla, nama se baš poklopilo da nijedan nije imao produktivnu sezonu kao Livaja ili Drmić, ali imali smo sezonu ranije s Mierezom koji je bio na 22 gola. S napadačima je teško znati unaprijed, ali mislim da imamo s njima kvalitetu za ostvarenje ciljeva."

Što se tiče situacije na lijevom boku, smatra kako tu nema potrebe za pojačanjima.

"Leovac, Jurčević, Čeberko, Cvijanović, imamo četvoricu na toj poziciji i mislim da je tu dosta kvalitete. Kod Cvijanovića postoji mogućnost posudbe, ali dobro mi se pokazao u Gorici i možda ćemo ipak ići u sezonu s njim kao alternativom na lijevom beku. Imamo još dosta mladih igrača, nadam se da će i oni dobiti svoju minutažu i pokazati da su vrijedni za našu momčad. Nemam nikakav problem s podmlađivanjem ekipe. Cvijanović je kapetan reprezentacije 2003. godišta, možda bi mu za razvoj bilo najbolje otići negdje igrati svake subote, ali vidjet ćemo."

Konkretne ponude zasad postoje za dvojicu igrača.

"Za Kleinheislera ima konkretna ponuda, za Belju također, za Ivušića je jako puno upita, sa svih strana, Francuska, Italija, Turska, Engleska, svi ga gledaju i to su igrači koji bi mogli napustiti Osijek. Uvijek može doći do nekog iznenađenja, ali ostali nemaju konkretnih ponuda."

Bjelica je potvrdio kako će Osijek zadržati drugu momčad koja će igrati u Drugoj HNL.

"Čestitke Vukovaru na plasmanu u Drugu ligu te BSK-u i Cibaliji na ostanku. Imamo jako puno upita i iz drugih zemalja iz BiH i Slovenije za neke igrače. Naša druga momčad igrat će u trećem rangu s 2003. i 2004. godištem. Nama je jako bitno da se ti mladi igrači razvijaju, tako smo i dobili Barišića, Cvijanovića, Kolića koji su se pokazali kroz drugu momčad i sada su s nama. Zato i zadržavamo drugu momčad, vidjet ćemo kroz godinu dana, ali rizik je minimalan."

"Mi nismo ispali iz te lige nego su nas izbacili. Ispadalo je pet ekipa, da su uspdale dvije kao godinama, mi tu ne bi bili, a i da je pet ispadalo mi ne bi ispali da nismo znali da smo izbačeni."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!