Nogomet

Maribor ostao bez Tavaresa i Mudrinskog pa pronašao rješenje u Baturini

Mihaela Bradovski • petak, 17.06.2022.
Maribor ostao bez Tavaresa i Mudrinskog pa pronašao rješenje u Baturini

Maribor je danas potvrdio dolazak mladog hrvatskog napadača Roka Baturine koji je stigao iz mađarskog Ferencvarosa i stavio potpis na ugovor...

Nakon što je Marcos Tavares završio igračku karijeru, a prvi strijelac lige Ognjen Mudrinski napustio klub, u Mariboru su krenuli u potragu za novim napadačem. Odluka je pala na mladog hrvatskog internacionalca Roka Baturinu.

Bivši igrač Dinama i brat maktualnog prvotimca Modrih Martina, već je igrao u Sloveniji, nosio je dres Brava i ostavio jako dobar dojam. To mu je i donijelo transfer u Ferencvaros otkud se ipak vraća u Sloveniju.

"Slovenija mi nije nepoznata, ovdje sam doživio mnogo ugodnih trenutaka. Naravno, sjećam se i utakmice protiv Maribora u dresu Brava, uživao sam u atmosferi Ljudskog vrta i iskreno vjerujem da ćemo se zajedno veseliti mnogo puta u budućnosti i da ću opravdati povjerenje. U međuvremenu sam promijenio nekoliko gradova, uključujući i države, dolazim pun energije, ali i iskusniji nego prije dvije godine. Prije svega dolazim s velikim motivom, željom da se dokažem. Znam što Maribor znači u nogometnoj Sloveniji i što klub znači ljudima u gradu Mariboru. Svjestan sam kakva su očekivanja. Došao sam boriti se za naslov prvaka i plasman u grupnu fazu nekog od europskih natjecanja", poručio je nakon dolaska u klub.

Foto: Grega Wernig/NK Maribor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!