Ostali sportovi

Sjajan dvoboj Sandre Perković i Allman, Amerikanka ipak slavila u Parizu

Mihaela Bradovski • subota, 18.06.2022.
Sjajan dvoboj Sandre Perković i Allman, Amerikanka ipak slavila u Parizu
Foto: FaH

Na mitingu Dijamantne lige u parizu novi veliki dvoboj između Valarie Allman i Sandre Perković. Allman je odnijela pobjedu s rekordom mitinga, a Perković je bacila svoj najbolji ovogodišnji hitac...

Bliži se Svjetsko prvenstvo u Eugeneu, a Sandra Perković sve je ravnopravnija Valarie Allman i to na vrlo velikim daljinama. Na mitingu Dijamantne lige u Parizu obje su bacile preko 68 metara, Amerikanka je ipak bila bolja i odnijela je pobjedu.

Perković je vodila do četvrte serije, bacila je u drugoj seriji okruglim 66.00 i imala je vodstvo do četvrte serije kada Allman baca pobjedničkih 68.68 te za osam centimetara premašuje i Sandrin rekord mitinga.

Sandra je pokušavala dostići taj hitac iako joj je najbolji hitac ove sezone bio 67.26. Uspjela je pogoditi pravi hitac u šestoj seriji, ali nedovoljno dalek da bi dostigao Allman.

Perković je ipak mogla biti zadovoljna, završila je na drugom mjestu, ali s dalekih 68.19 što je gotov za metar dalje od njenog dosadašnjeg najboljeg hica sezone.

Kao i obično, ostatak društva ostao je ipak daleko od daljina na kojima su Perković i Allman, najbliža je bila Njemica Kristin Pudenz sa 64.39.

Disk:
1. Valarie Allman (SAD) 68.68
2. Sandra Perković (Hrvatska) 68.19
3. Kristin Pudenz (Njemačka) 64.39
4. Shanice Craft (Njemačka) 63.14
5. Laulauga Tausaga (SAD) 62.79
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!