Košarka

Druga azijska avantura: Japanski klub i službeno predstavio Ivana Buvu

Matej Kačan • ponedjeljak, 20.06.2022.
Druga azijska avantura: Japanski klub i službeno predstavio Ivana Buvu

Ivan Buva pronašao je novi klub u svojoj sad već prebogatoj karijeri. Hrvatski internacionalac po drugi put odlazi u Aziju, ovaj put u redove japanskog Shiga Lakestarsa...

Nekadašnji hrvatski povremeni reprezentativni centar Ivan Buva i službeno je pronašao novi klub, ovaj put izvan Europe u kojoj je dosad igrao iznimno uspješno. Buvu je kao pojačanje predstavila japanska momčad Shiga Lakestars.

31-godišnji Buva u Japan stiže nakon vrlo dobre sezone i pol u Rytas Vilniusu s kojim je igrao litavsku ligu, kao i FIBA Ligu prvaka. Prije toga igrao je u nizu inozemnih klubova i uvijek je nastupao u Eurokupu, Ligi prvaka ili FIBA Europe Cupu.

U plejadi Buvinih bivših poslodavaca ističu se Bourg, Monaco, Bešiktaš, Valencia, Bilbao i Cantu, a u Hrvatskoj je nastupao u Cedeviti te Križevcima, kao i u Širokom u ABA ligi u sezoni 2013/14. U Aziji je već igrao, i to za kineski Anhui Oriental Dragons 2018. godine.

"Vrlo sam uzbuđen što se pridružujem Shigi ove sezone. Mislim da, ako ostanemo zdravi, možemo odraditi sjajnu sezonu i nadam se pomoći navijača. Jedva čekam da sve počne, vidimo se uskoro", poručio je 205 cm visoki i 113 kg teški Buva japanskim navijačima.

FOTO: Istanbul BBSK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!