Košarka

Aco prozvao bivše trenere, dvojica najavila uplatu, jednog Amerikanca će sam nazvati

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.06.2022.
Aco prozvao bivše trenere, dvojica najavila uplatu, jednog Amerikanca će sam nazvati
Foto: FaH

Bivši igrači, treneri, institucije, Aco Petrović nada se kako će se i oni uključiti u borbu za spas Cibone. Dvojica bivših trenera već su najavila svoju uplatu...

Aco Petrović potvrdio je i konkretno od koga očekuje pomoć. Poimence se obratio trenerima koji su počeli graditi ime na Ciboni.

"Bazen koji me interesira i iz kojeg želimo dobiti feedback: moji prijatelji i kolege treneri, svi osim Novosela su u Cibonu došli da nisu imali ime, svi mi ostali, Aco, Repeša, Spahija, Zula, Joke Vranković, Peras, Mršić, Golemac, Rimac, Mula, a osam ih je bilo trener reprezentacije. I ja sam se na Ciboni učio, ona je sve nas izgradila, dosad sam dobio dva feedbacka od Mule i Mršića da će uplatiti. Mi smo svi na temelju Cibone dobili kruh, status u zajednici i vrijeme je da probamo vratiti onome tko nas je lansirao."

Petrović je iznenadio imenom kojem će se obratiti za pomoć i od koga očekuje kapitalniju uplatu.

"Drugi bazen su igrači koji su kroz klub prošli. Svaki mora u srcu označiti što mu je Cibona značila u karijeri i neka ocijeni što treba napraviti. Mi ne zovemo svakog ponaosob, reći ću vam da ću samo okrenuti jedan broj, ta uplata će biti kapitalna, Chuckyja Atkinsa. Kada se iz Cibone vratio, potpisao je ugovor na 24 milijuna dolara. Jedini moj poziv ide prema njemu jer mu želim objasniti u kakvoj je situaciji klub koji je donio njemu 24 milijuna dolara."

Pomoć se traži i od institucija.

"Treći bazren, smatram da i institucije Hrvatske trebaju pronaći način da se Cibona pogura i spasi na ovaj način od stečaja. Institucija HKS-a također, što znači hrvatska košarka bez Cibone, Zadra ili Splita, isto bih i za njih govorio. Koliko je igrača u reprezentaciju Cibona dala, HKS se isto treba uključiti. Treća stvar su svi poslovni i financijski subjekti koji su bili tu. Drago mi je da je Franck to pokazao. Za svaku lipu odgovara Aleksandar Petrović svojom imovinom i računom. Zadnjih deset dana nisam dobro spavao, ali sada mogu bolje. Ako ne uspijemo, sahranit ćemo Cibonu."

FOTO: Hina/Dario GRZELJ

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!