Automoto

Gasly produžio s AlphaTaurijem na još jednu godinu

Matej Kačan • petak, 24.06.2022.
Gasly produžio s AlphaTaurijem na još jednu godinu
Foto: EPA

Francuski F1 vozač Pierre Gasly nije dobio mjesto u Red Bullu, ali ipak će ostati blizu produženjem ugovora sa sestrinskom momčadi AlphaTaurija...

Premda je vrlo javno govorio o tome da neće potpisati novi ugovor s Red Bullom ako ne dobije mjesto u prvoj ekipi, Pierre Gasly ipak ostaje "u obitelji" te je produžio svoj ugovor sa sestrinskom momčadi AlphaTaurija.

Francuski vozač već tri godine traži put natrag u Red Bull iz kojeg je prebačen u razvojnu momčad 2019. godine, ali nakon objave kako Sergio Perez ostaje drugi vozač do 2024., čini se da izbora za Gaslyja nije bilo.

Šef momčadi AlphaTaurija Franz Tost potvrdio je potpis i izrazio zadovoljstvo što Francuz ostaje u ekipi uz Yukija Tsunodu.

"Vrlo smo zadovoljni što možemo potvrditi Pierreov ostanak do 2023. Sigurno je u skupini najboljih i najkompetitivnijih vozača u F1 i dokazao je svoje mogućnosti za vrijeme koje je s nama. Sigurno može igrati veliku ulogu u uspješnoj sljedećoj sezoni, a sad je na nama da mu damo kompetitivan bolid kako bi donosio izvrsne rezultate", rekao je Tost.

Gasly je u ovoj momčadi, tad pod nazivom Toro Rosso i debitirao 2017. godine, a ostvario je tri podija uz pobjedu u Italiji 2020. Za Red Bull je odradio tek polusezonu 2019. godine.

"S ovom sam momčadi već pet godina i ponosan sam na putovanje koje smo prošli. Sretan sam što ostajem u ekipi", kazao je Francuz.

FOTO: EPA/Andre Pichette

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!