Zimski sportovi

Colorado Avalanche treći put u svojoj povijesti osvojio Stanley Cup

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 27.06.2022.
Colorado Avalanche treći put u svojoj povijesti osvojio Stanley Cup

Veliko NHL finale završilo je slavljem Colorado Avalanchea koji je s 4-2 u seriji odnio titulu prvaka. U šestoj utakmici u gostima je bio bolji od Tampe i osigurao titulu...

Colorado Avalanche je po treći put u svojoj povijesti osvojio Stanley Cup nakon što je u nedjelju navečer u gostima u šestoj utakmici finala NHL-a s 2:1 pobijedio dvostrukog branitelja naslova Tampa Bay Lightning.

Colorado, koji je naslove osvajao 1996. i 2001. godine, slavio je tako u seriji 4-2.

Gol za pobjedu i naslov zabio je Artturi Lehkonen 7:32 minuta prije kraja druge trećine. Prvi gol za Colorado zabio je Nathan MacKinnon, dok je vratar Darcy Kuemper obranio 22 udaraca prema vratima Avalanchea.

Colorado je ove sezone postavio i rekord s devet pobjeda u gostima u doigravanju. Šest klubova dijeli NHL rekord s deset gostujućih pobjeda.

Cale Makar, koji je već osvojio Norris Trophy (osam golova, 21 asistencija) kao najbolji obrambeni igrač, proglašen je i dobitnikom Conn Smythe trofeja kao najkorisniji igrač doigravanja. Makar je tek treći obrambeni igrač koji je osvojio ove dvije nagrade iste godine priključivši se tako Bobbyju Orru (1970., 1972.) i Nicklasu Lidstromu (2002).

NHL doigravanje:
Tampa Bay Lightening - Colorado Avalanche 1:2 (Colorado je pobijedio u seriji sa 4-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!