Košarka

Irving ipak odlučio ostati u Netsima, prihvatio je opciju za dodatnu godinu

Matej Kačan • utorak, 28.06.2022.
Irving ipak odlučio ostati u Netsima, prihvatio je opciju za dodatnu godinu
Foto: EPA

30-godišnji bek Brooklyn Netsa Kyrie Irving stao je na kraj nagđanjima o svom odlasku te je iskoristio opciju za još jednu godinu ugovora s Netsima...

Premda su posljednjih dana stalno dolazili navodi o tome kako je Kyrie Irving na izlaznim vratima Brooklyn Netsa te su se slagale kombinacije kako bi se to moglo odraditi, na kraju ništa od svega.

Irving je imao opciju produžiti svoj ugovor za još godinu dana vrijednu 37 milijuna dolara, a to je i učinio te će ostati u Netsima. Jedine opcije za odlazak bile su odbijanje opcije i potpis drugdje ili dogovaranje sign&tradea - da Irving iskoristi opciju pa da ga se odmah razmijeni.

Jedini potencijalni partner u takvoj kombinaciji bili su Lakersi koji nisu imali što za ponuditi Netsima, odnosno ovima se paket nije sviđao pa je preostalo samo Irvingu odlučiti želi li negdje "uz popust" ili će odigrati još sezonu u Netsima.

Odabrao je potonje i bogati ugovor, a to vjerojatno znači još jedan pokušaj uz Kevina Duranta za kojeg se također pričalo da odlazi, ali samo u slučaju Irvingovog odlaska prije toga.

"Normalni ljudi pokreću svijet. Odlučio sam ostati, aktivirati opciju. Vidimo se najesen", poručio je sjajni 30-godišnji bek.

Još jedan iskusni bek kojeg prošlih sezona nismo imali previše prilike gledati, što zbog ozljeda, što zbog dogovora s Rocketsima, trebao bi promijeniti sredinu. John Wall prije nekoliko dana također je iskoristio opciju produženja ugovora s Rocketsima za 47 milijuna, ali dogovorio je otkup.

Rocketsi će mu isplatiti 40-ak, a on će odmah postati slobodan igrač i za minimalac potpisati za LA Clipperse. Wall je razmijenjen u Rocketse 2020. godine za Russella Westbrooka, ali u Houstonu zbog dogovora prošle sezone nije igrao dok se pokušavalo naći rješenje za rastanak.

FOTO: EPA/Jason Szenes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!