Tenis

Prošlogodišnji finalist također otpao s Wimbledona zbog Covida

Matej Kačan • utorak, 28.06.2022.
Prošlogodišnji finalist također otpao s Wimbledona zbog Covida
Foto: EPA

Nakon što je nastup na Wimbledonu zbog zaraze Covidom morao otkazati Marin Čilić, isto je učinio i Matteo Berrettini, prošlosezonski finalist turnira...

Koronavirus opet se širi Europom, a to znači da opet utječe i na sportska natjecanja. Nakon što je zbog zaraze svoj nastup na Wimbledonu otkazao Marin Čilić, isto je morao učiniti i Matteo Berrettini.

Prošlogodišnji finalist dugo je izbivao zbog ozljede, ali vratio se na travnatoj podlozi ove sezone i polučio je odličan uspjeh titulama u Stuttgartu i Queen's Clubu te je najavio novi pohod u Wimbledonu. No, svemu se ispriječio Covid.

"Imao sam simptome gripe i izolirao sam se zadnjih nekoliko dana. Iako simptomi nisu bili teški, odlučio sam da je važno opet se testirati jutros kako bi zaštitio zdravlje svojih suparnika i svih na turniru. Nemam riječi kojima bih opisao iznimno razočaranje. San je za ovu godinu gotov, ali vratit ću se jači", rekao je.

Talijan je trebao u prvom kolu igrati protiv Čileanca Cristiana Garina, ali u turniru će ga zamijeniti lucky loser iz kvalifikacija, Šveđanin Elias Ymer.

FOTO: EPA/Tolga Akmen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!