Košarka

Dragić: 'Hrvatska sigurno neće biti lak zalogaj, ali vjerujemo u našu kvalitetu'

Branimir Korać • utorak, 28.06.2022.
Dragić: 'Hrvatska sigurno neće biti lak zalogaj, ali vjerujemo u našu kvalitetu'
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vrlo važan dvoboj je pred reprezentacijama Slovenije i Hrvatske. Pobjedu trebaju i jedni i drugi te se s razlogom očekuje sjajan dvoboj.

Slovenska reprezentacija spremna je za dvoboj protiv Hrvatske koji je na rasporedu 30. lipnja od 20:15 sati u Stožicama. Povratnik u reprezentaciju Goran Dragić optimist je uoči ovog susreta.

"Pred nama su dvije ključne utakmice na putu do Svjetskog prvenstva. Hrvatska sigurno neće biti lak zalogaj, ali vjerujemo u našu kvalitetu."

Sloveniju smatra kao reprezentaciju koju nakon zadnjih uspjeha svi žele skinuti.

"Otkad smo europski prvaci i polufinalisti Olimpijskih igara, imamo metu na leđima pa se svaki protivnik protiv nas želi dokazati. To nam je ujedno i dodatni motiv. Imamo izvrsne pojedince s Lukom Dončićem na čelu, koji znaju igrati pod pritiskom i koji uz glasnu podršku publike mogu pobijediti sve konkurente."

Dragić je govorio i o stanju u reprezentaciji te tvrdi kako je atmosfera vrhunska.

"Osjećaji po povratku u reprezentaciju su prekrasni. Kemija u momčadi je ista kao u Istanbulu 2017., kostur ekipe je isti, svi smo samo malo stariji. Samo se stručni stožer malo promijenio. Nema više Igora Kokoškova, nedostaje i Rado Trifunović, ali imamo Aleksandra Sekulića koji odlično radi svoj posao i koji je prilagodio sustav igre najboljim pojedincima. Većina akcija počinje i završava na Luki, a mi ostali imamo točno podijeljene uloge."

Dončić je prvo ime reprezentacije, ali ne skriva kako jako cijeni Dragića.

"Goran će uvijek imati posebno mjesto u našim srcima. Vodio nas je do zlatne medalje i ispravno je da se pred domaćom publikom oprosti od dresa Slovenije. Dat ćemo sve od sebe da se naravno oprosti uz dvije pobjede", kaže Dončić.

Dvorana je rasprodana i atmosfera će biti fantastična.

"Igrati pred punom dvoranom uvijek je poseban doživljaj. Hvala svima koji su kupili karte za Stožice. Vjerujem da će nas cijela Slovenija bodriti i da ćemo ostvariti cilj koji smo si zacrtali. Čast mi je što mogu nastupiti pred ovakvom publikom."

Dončić ima posebno dobro mišljenje o Bojanu Bogdanoviću.

"Zubac, Bogdanović i Hezonja su najopasniji igrači. Bogdanović je lider te momčadi i bit će igrač oko kojeg će se najviše toga vrtjeti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!