Košarka

NBA tržnica: Beal i Harden odbili opcije, ali očekuje se ostanak, Murray iz Spursa u Hawkse

Matej Kačan • četvrtak, 30.06.2022.
NBA tržnica: Beal i Harden odbili opcije, ali očekuje se ostanak, Murray iz Spursa u Hawkse
Foto: EPA

Kako se bliži 1. srpnja i krajnji rok za prihvaćanje ili odbijanje opcija u ugovorima NBA igrača, tako su sve brojnije vijesti s tržnice...

FOTO: EPA

Najveći posao srijede na NBA tržnici svakako je razmjena u kojoj dosadašnji sjajni bek San Antonio Spursa Dejounte Murray pojačava bekovsku liniju Atlanta Hawksa i pridružuje se Traeu Youngu.

Hawksi su u Spurse za Murraya poslali Danila Gallinarija i čak tri izbora prve runde, 2023. od Hornetsa i 2025. te 2027. koji su nezaštićeni. Također, Hawksi i Spursi razmijenit će izbore 2026. godine.

25-godišnji Murray svojim je igrama zavrijedio poziv na ovogodišnju All-Star utakmicu, a 2018. bio je biran u drugu obrambenu petorku lige. Cijelu dosadašnju karijeru proveo je u Spursima koji su ga birali 2016. godine.

Jedan je bek pronašao novi dom, a dva su izašla iz ugovora. Ipak očekuje se da će James Harden potpisati novi ugovor sa Sixersima kako bi im pružio fleksibilnost i povoljnije uvjete.

Harden je izašao iz opcije za 47.4 milijuna dolara za ovu sezonu i potpisat će dugoročniji ugovor, a sv kako bi Philadelphiji ostavio prostora za slaganje ekipe za napad na titulu.

Isto je napravio Bradley Beal u Wizardsima, ali za njega se očekuje da potpisuje mnogo veći ugovor. On je odbio opciju od 36.4 milijuna, a može potpisati maksimum s Wizardsima na pet godina, ili negdje drugdje na četiri sezone.

Slobodni igrači postali su i Bobby Portis i Patty Mills. Važan kotačić pohoda Bucksa na titulu 2021. odbio je opciju na 4.6 milijuna, ali Bucksi imaju prava potpisati ga preko salary capa i mogu mu ponuditi minimalno dvije, a maksimalno četiri godine vrijedne 49 milijuna.

Australac je odbio 6.2 milijuna i mnogo je momčadi zainteresirano za njega, ali on navodno nije isključio ni povratak u Netse na boljem ugovoru./Rhona Whise

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!