Vodeni sportovi

Sukno: 'Nadao sam se i navijao da dođemo u polufinale, teško je bilo predvidjeti što ti momci mogu'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.06.2022.
Sukno: 'Nadao sam se i navijao da dođemo u polufinale, teško je bilo predvidjeti što ti momci mogu'
Foto: EPA

Sandro Sukno prije otkrivene bolesti bio je najbolji vaterpolist svijeta, a danas je već trofejni trener. Prošle sezone s Pro Reccom je osvojio sve što je mogao osvojiti...

Bolji početak klupske karijere na najvišoj razini Sandro Sukno nije moga 9imati. Krenuo je u Primorcu, ali vrlo vrzo dobio je pozic s najviše razine i preuzeo Pro Recco.

"Kada se osvaja u sportu je sve puno ljepše. Zadovoljan sam i trofejima i kako je sve skupa izgledalo tijekom cijele sezone. Bili smo blizu maksimuma, ali u sportu sve brzo prolazi i već se okrećemo prema sljedećoj sezoni. Pro Recco ima uvijek obavezu osvajati trofeje", kaće Sukno za HRT.

Igračka karijera za njega je prošlost i sada je već potpuno u trenerskoj ulozi.

"Naviknuo sam na novu ulogu, uživam i u njoj podjednako. Došao sam u Budimpeštu pratiti vaterpolo i navijati za Hrvatsku. Jučer je bila izvrsna utakmica, pobijedili smo kao momčad i ne bih nikoga izdvajao. Momci su odigrali stvarno dobro kao grupa, zato smo i uspjeli pobijediti jaku Srbiju. U polufinalu smo, Hrvatska već desetljećima igra polufinala i nije iznenađenje. Nadamo se medalji i mislim da imamo kvalitetu, ali budimo i realni to je nova generacija, puno mladih momaka, treba ih podržavati i ne nabijati im pritisak."

Koliko današnja Hrvatska može, nije znao, ova reprezentacija bila je u neku ruku nepoznanica.

"Nadao sam se i navijao da dođu u polufinale. Teško je bilo predvidjeti što ti momci mogu. Izbornik je puno bliže svemu i on je vjerovao u njih, ali i za njega je sve ovo bilo veliki ispit. Dosta smo dobro izgledali već poput Gruzije, oni su niži nivo i mi smo kvalitetniji, ali mi smo baš dominirali. Sve je to još naraslo u utakmici protiv Srbije i sve to skupa jako dobro izgleda. S mladim momcima već sutra se može dogoditi da odigraju lošije, ali ako budu igrali kao ekipa, kao što su igrali protiv Srbije, imamo ozbiljne šanse za finale."

Momčadski nastup protiv Srbije bio je ključan.

"Kao što sam rekao, najbitnije je da smo odigrali kao grupa. Obrana je dosta dobro izgledala, pokrili smo glavne srpske igrače, izbornik je to dosta dobro vodio, nijedan igrač nije prerano dobio tri isključenja. Znamo da igramo s igračem manje što je posebno teško s novim sustavom suđenja."

Protiv Španjolske će biti posebno teško.

"Španjolci su najbliže maksimumu. Imaju jednog genijalca u bazenu, Perronea, koji je mozak cijele reprezentacije. Zna smiriti, ali i pojačati ritam, sve kreće i završava s njim. Imaju i jako mladog golmana, što bi mogli iskoristiti."

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!