Košarka

Dragić: 'Presudio je naš izvrstan početak utakmice, imali smo previše raspoloženih igrača'

Branimir Korać • petak, 01.07.2022.
Dragić: 'Presudio je naš izvrstan početak utakmice, imali smo previše raspoloženih igrača'
Foto: FaH

Goran Dragić odigrao je, prema najavama, zadnju utakmicu pred svojim navijačima u dresu Slovenije. Ako je ovo uistinu bio oproštaj, oprostio se sa stilom...

Od početka susreta vidjelo se da je Goran Dragić posebno motiviran i raspoložen. Hrvati nisu pronalazili način kako ga zaustaviti.

"Prije svega želim se zahvaliti našoj izuzetnoj publici koja nas je svojim fantastičnim bodrenjem još jednom odvela do vrlo važne pobjede. Morate znati da smo se suočili s vrlo kvalitetnom hrvatskom reprezentacijom koja u svojim redovima ima mnogo vrlo kvalitetnih košarkaša. No ovaj put smo bili bolji i prema prikazanom zasluženo ih pobijedili", istaknuo je Dragić nakon susreta za slovenske medije.

Početak utakmice bio je ključan, Hrvatska se nakon toga nije uspjela oporaviti.

"Presudio je naš izvrstan početak utakmice, kada smo agresivnom obranom i učinkovitim napadom u potpunosti razoružali protivnika, zbog toga nam je bilo puno lakše održavati visoku prednost u nastavku. Hrvatska je na razne načine pokušavala ograničiti naš napadački učinak, ali imali smo previše raspoloženih košarkaša da bi im to uspjelo. U svakom slučaju, vrlo lijepa i uvjerljiva pobjeda, kojom smo osigurali nastupe u drugom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo".

Pred Slovenijom je gostovanje u Švedskoj gdje će ponovno ići na pobjedu koja je bitna za drugi krug kvalifikacija.

"Čeka nas još jedna vrlo zahtjevna utakmica protiv suparnika koji će biti težak. Ako Šveđani žele proći dalje, prvo nas moraju pobijediti, što će s njihove strane biti vrlo težak zadatak. Ako barem približno ponovimo igru iz Stožica, nemamo se čega bojati, ali moji su se suigrači uvjerili već u prvoj utakmici u Kopru da čekamo sve samo ne naivnog suparnika."

FOTO: HINA/STA/Jure Makovec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!