Rukomet

U Zagrebu zadovoljni ždrijebom: 'Ići ćemo u svakoj utakmici na pobjedu'

Branimir Korać • petak, 01.07.2022.
U Zagrebu zadovoljni ždrijebom: 'Ići ćemo u svakoj utakmici na pobjedu'
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši PPD Zagreba saznali su protivnike u grupnoj fazi Lige prvaka. Ždrijeb ih je smjestio u skupinu A u društvo PSG-a, Magdeburga, Porta, GOG-a, Dinamo Bukurešta, Veszprema i Wisle Plock...

Protivnici nisu jednostavni, ali u Zagrebu su s razlogom zadovoljni ždrijebom. Svjesni su i sami koliko nje teža skupina B u kojoj se nalaze Barcelona, Szeged, Celje, Kielce, Elverum, Nantes, Kiel i Aalborg.

"U Ligi prvaka nema lakih protivnika, ali kako smo zadnji ostali mi i Elverum nekako mi je privlačnije izgledala skupina A u kojoj smo na koncu i izvučeni. Rekao bih da je u kontekstu težine protivnika ta grupa za nijansu lakša i povoljnija za nas. Mislim da možemo biti zadovoljni ovim ždrijebom jer je veći broj, barem na papiru, kvalitetnijih ekipa ostao u grupi B. Svoju šansu vidimo protiv svakoga. Imamo ekipe poput PSG-a i Veszprema, ali i Magdeburga koji je superiorno osvojio prvenstvo Njemačke i to su ekipe sa superbudžetima koje su izuzetno jake. S druge strane imamo protivnike koji su nešto slabiji od ovog trojca, ali sve je to uvjetno rečeno jer su i to ekipe s velikim budžetima. Sve u svemu zadovoljan sam ždrijebom. Pripremat ćemo se kao i lani maksimalno što možemo, ići u svakoj utakmici na pobjedu i nadam se imati dovoljno snage i kvalitete da osvojimo poneki bod više nego ove sezone", istaknuo je nakon ždrijeba Ivica Obrvan za klupsku stranicu.

S trenerom se slaže i Jakov Gojun, iskusni stup obrane koji je također svjestan kako je Zagreb mogao puno lošije proći.

"Odmah moram naglasiti da su u Ligi prvaka svi klubovi izuzetno kvalitetni, a da velika većina ima i ogromne budžete. Pariz je u našoj skupini daleko najveći favorit, a s ostalima mislim da možemo igrati ravnopravno. Magdeburg je odigrao strašnu sezonu u Bundesligi i Veszprem je strahovito jak, ali moje je mišljenje da se s njima možemo nositi. Veseli me što ćemo igrati s mojim bivšim klubom PSG-om, kao i odlazak u Musin Magdeburg. Grupa je simpatična, dobra za nas i vjerujem da imamo dobre šanse ove godine. Moramo biti realni i kao netko tko je s Berlinom igrao Europsku ligu mogu reći da to nije isto kao i Liga prvaka. Tako će vjerujem i ekipama poput Wisle, GOG-a ili Magdeburga isto ovo biti jedna nepoznanica. Respektiram sve te ekipe, ali smatram da smo klub koji je u usponu, koji je lani pokazao da se može nositi i s većim ekipama i koji je danas jači nego što je bio prije godinu dana. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo proći skupinu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!