Rukomet

Hrvatske rukometašice visoko slavile protiv Alžira i osigurale polufinale Mediteranskih igara

Sportnet, Branimir Korać • subota, 02.07.2022.
Hrvatske rukometašice visoko slavile protiv Alžira i osigurale polufinale Mediteranskih igara

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija pobijedila je Alžir 31:21 u susretu drugog kola skupine A, Mediteranskih igara. Hrvatska je tako i prije posljednjeg kola u skupini osigurala polufinale tog natjecanja...

Od početka do kraja bila je to jednosmjerna ulica. Hrvatska je povela 4:0 pa je alžirski izbornik bio prisiljen jako rano pozvati minutu predaha. Alžir je do prvog pogotka stigao nakon šest minuta i 48 sekundi igre.

Mirno je Hrvatska nastavila graditi i dizati svoju prednost. Obrana je bila na visokom nivou, tako da je Alžir na ulasku u posljednjih deset minuta bio na samo tri postignuta pogotka. Najveća hrvatska prednost bila je plus sedam, dvije minute prije predaha. Na poluvremenu je pak bilo 14:8. Sjajno je prvi dio odigrala Katarina Pavlović koja je postigla točno polovinu hrvatskih pogodaka. Među strijelce se upisala i vratarka Lucija Bešen.

U nastavku ista priča. Hrvatska je sigurno, rutinirano kontrolirala rezultat i susret. Izbornik Nenad Šoštarić je dosta rotirao, tako da smo na kraju imali čak 11 igračica među strijelcima. Osam minuta prije kraja hrvatska reprezentacija je otišla na velikih deset razlike. Tako je i završilo.

"U utakmicu protiv Alžira, koja nam je bila odlučujuća za ulazak u polufinale, ušli smo jako dobro, dobra igra u obrani i Lucija Bešen koja je odlično branila tako da smo već na startu napravili bitnu razliku i održavali to cijelim dijelom prvog poluvremena, mada smo u jednom trenutku došli do problema jer je Alžir ušao u divlju zonu, praktički su igrali individualnu defanzivnu obranu na pola terena i tu smo se malo loše snalazili na početku, ali nakon dogovora krenulo je sve bolje. Na kraju je završilo plus deset golova razlike i sve igračice su dobile šansu osjetiti igrati na Mediteranskim igrama. Golove su zabile i Lana Jarak koja je danas odigrala odlično na poziciji lijevog krila, i Josipa Bebek, isto tako i Malec, Tupek, sve su one dale svoj obol ovoj utakmici", komentirao je izbornik Nenad Šoštarić.

S devet pogodaka iz 12 pokušaja Katarina Pavlović ponovno je bila prva violina. Pet pogodaka dala je Lana Jarak. Kod Alžira tri igračice po četiri pogotka – Sabrina Zazai, Kenza Makhloufi i Fatiha Heimer.

"U prvom poluvremenu na početku je bilo teško. Bila je gusta utakmica u prvom dijelu, nismo odustajale ni mi ni oni, ali borile smo se i u nastavku prelomile utakmicu. Osigurale smo prolaz dalje, ali već je sutra fokus na sljedećoj utakmici za bolji plasman. Pozdravljamo vas iz Orana", javila se reprezentativka Katarina Pavlović.

Hrvatska sutra, 2. srpnja igra protiv Španjolske i odlučuje o pobjedniku skupine. Susret počinje u 20 sati i 15 sati minuta.

MI ORAN 2022: SKUPINA A, 2. KOLO
HRVATSKA – ALŽIR 31:21

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: HRS / Uros Hocevar / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!