Automoto

Sainz u Silverstoneu uzeo prvi pole u karijeri, Latifi iznenadio Top 10 plasmanom

HINA, Matej Kačan • subota, 02.07.2022.
Sainz u Silverstoneu uzeo prvi pole u karijeri, Latifi iznenadio Top 10 plasmanom
Foto: EPA

Španjolski vozač Carlos Sainz na stazi u Silverstoneu ostvario je prvi pole position u karijeri, a iza njega su se smjestili glavni favoriti za naslov, Max Verstappen i Charles Leclerc...

Najbolje vrijeme službenih kvalifikacija za Veliku nagradu Velike Britanije, u Silverstoneu, utrku Svjetskog prvenstva Formule 1, ostvario je 27-godišnji Španjolac Carlos Sainz Jr., inače vozač Ferrarija.

Tijekom kvalifikacija stazu u Silverstoneu je, svako malo, prala lagana kiša te nije bilo jednostavno odrađivati posao prije službene utrke koja je na rasporedu u nedjelju, od 16 sati.

No, Carlos Sainz je bio vrlo uspješan u svim izazovima. Ostvario je najbolje vrijeme, prvi pole position u karijeri, a ujedno će u nedjelju juriti prvu pobjedu u svojoj jubilarnoj 150. utrci koju će odvoziti.

Društvo u prvom redu pravit će mu aktualni svjetski prvak Max Verstappen u Red Bull Racingu, dok su treće i četvrto vrijeme kvalifikacija ostvarili Charles Leclerc i Sergio Perez, preostali vozači Ferrarija, odnosno, Red Bull Racinga.

Sljedeća četiri mjesta popunili su domaći predstavnici, Britanci Norris, Hamilton i Russell između kojih se smjestio Fernand Alonso, dok su Top 10 zaključili Guanyu Zhou i Nicholas Latifi, vozač Williamsa koji je sjajno iskoristio kišu i prvi put je ove sezone ušao u treći krug.

VN Velike Britanije, službene kvalifikacije:
1. Carlos Sainz Jr. (Špa / Ferrari) 1:40.983
2. Max Verstappen (Niz / Red Bull Racing) +0.072
3. Charles Leclerc (Mon / Ferrari) +0.315
4. Sergio Perez (Mek / Red Bull Racing) +0.633
5. Lewis Hamilton (VB / Mercedes) +1.012
6. Lando Norris (VB / McLaren) +1.101
7. Fernando Alonso (Špa / Alpine) +1.133
8. George Russell (VB / Mercedes) +1.178

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!