Tenis

Nadal priznao pogrešku: 'Nisam trebao zvati Sonega na mrežu'

Matej Kačan • nedjelja, 03.07.2022.
Nadal priznao pogrešku: 'Nisam trebao zvati Sonega na mrežu'
Foto: EPA

U sjeni Kyrgiosa i Tsitsipasa ostala je mala rasprava na kraju meča Nadala i Sonega, ali Španjolac se ispričao za pozivanje Sonega na mrežu i podijeljene lekcije...

Španjolac Rafael Nadal lako je u tri seta izborio osminu finala Wimbledona, ali njegov meč protiv Lorenza Sonega završio je na negativnoj noti i u mini raspravi na mreži.

Nadala je u trećem setu zasmetalo ponašanje Talijana pa ga je pozvao na mrežu da mu objasni nekoliko stvari, a isto je učinio i na kraju meča kad ga je zadržao nakon rukovanja.

Ipak, 36-godišnji Nadal priznao je grešku na konferenciji za medije te se ispričao javnosti i suparniku.

"Nisam ga trebao zvati na mrežu. Moram reći da sam bio u krivu i zbog toga se ispričavam. Nema problema, prepoznajem grešku", rekao je Nadal.

Njemu je pri 4:4 zasmetao zvuk koji je Sonego ispustio tijekom poena na break lopti Talijana pa je Nadal pričao sa sucem, a onda pozvao i Sonega.

"Nije mi bila namjera smetati ga,sao reći mu jednu stvar koja je mene zasmetala, a koju je u tom trenutku napravio. Mislim da postoji neki kodeks ponašanja među igračima, imao sam jedan problem, ali to j to. Otišao sam u svlačionicu i ispričao se", kazao je Nadal.

FOTO: EPA/Andy Rain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!