Košarka

Dragić: 'U iskušenju sam nastupiti na Europskom prvenstvu, još sam malo neodlučan'

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.07.2022.
Dragić: 'U iskušenju sam nastupiti na Europskom prvenstvu, još sam malo neodlučan'
Foto: FaH

Goran Dragić najavio je kako su ovo njegove dvije posljednje utakmice za reprezentaciju, ali nakon pobjede u Švedskoj ipak je priznao kako to možda nije kraj...

Slovenci su se oprostili od Gorana Dragića, njegove reprezentativne karijere, ali potajno su se nadali kako to možda ipak nije kraj. Možda im se želja i ostvari.

"Kada me švedski novinar nakon utakmice pitao hoću li igrati na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine, samo sam se nasmijao. S 36 godina stvarno ne razmišljam godinu dana unaprijed. Košarkom se želim baviti još dvije-tri godine pa moram paziti na svoje tijelo. Što se tiče kolovoških kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, također ne mislim da ću sudjelovati jer imam nekih osobnih stvari, ali priznajem da sam u iskušenju nastupiti na Europskom prvenstvu."

Dragić je prizbnao kako je ova dva tjedna uživao i vratila mu se želja nastupati za reprezentaciju.

"U zadnjih petnaest dana otkako sam ponovno u reprezentaciji, vratili su mi se osjećaji s Europskog prvenstva 2017. Stvarno smo dobra momčad. Dečki su super, igramo jedni za druge i svi uživamo. Jako je lijepo biti dio ove momčadi, pa da budem iskren, umirem od želje da im se pridružim na Europskom prvenstvu. S druge strane, još sam malo neodlučan, zasad ne bih želio ništa definitivno reći."

U susretu protiv Švedske postao je i slovenski rekorder po broju ubačenih poena u karijeri u dresu reprezentacije.

"Naravno, nisam razmišljao o tome, ali sam znao da sam blizu, jer mi je kum mog sina Gregor Terzič prije mjesec dana rekao da bih mogao do rekorda ako ponovno zaigram za reprezentaciju. Ali to zapravo uopće nije važno, košarka je timski sport i ovdje se broje pobjede, ali s druge strane siguran sam da se rekord neće dugo održati jer dolazi magični Luka koji će ga lako nadmašiti."

FOTO: HINA/STA/Jure Makovec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!