Vodeni sportovi

Braća Fantela dobro odradila prva dva plova pa ih zadesila nesreća

Matej Kačan • srijeda, 06.07.2022.
Braća Fantela dobro odradila prva dva plova pa ih zadesila nesreća

Hrvatska jedriličaarska braća Šime i Mihovil Fantela prvog su dana jedrenja na EP u Danskoj imali nesreću, ali nisu proglašeni krivima te će dobiti i odštetu...

Danski Aarhus poprište je Europskog prvenstva u jedrenju, a nakon prvog dana jedrenja u 49-eru zadarska braća Šime i Mihovil Fantela iz JK sv. Krševan imaju gorko-slatki dojam.

Prvog dana održana su tri plova, a braća su u prva dvaopravdala očekivanja trećim i petim ulaskom u cilj, ali su onda u trećem imali sudar na samom startu. Sudačka procedura nakon saslušanja odlučila je da hrvatska posada nije kriva, već su za sudar krivi Poljaci i Francuzi.

Braća Fantela tako će dobiti odštetu, a kao rezultat u trećem plovu uzet će im se prosjek svih pet jedrenja u prva dva dana i to će im se pripisati.

Trener Edo Fantela za 057info izvijestio je da ih je odmah po startu pogodio francuski brod te ih je zarotirao i prevrnuo, ali i rasparao glavno jedro uz flok i štetu na krilu.

Fantele su u redu, nije bilo ozljeda iako je Mihovil dosta neugodno pao, govori zadarski medij. Zbog nemogućnosti završetka trećeg plova Fantele su ukupno na 35. mjestu nakon prvog dana, ali to će se ispraviti nakon dodjele rezultata nakon drugog dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!