SuperSport Superkup, Finale, 09.07.2022, 20:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Igor Pajač, Goran Pataki, Marjan Tomas
Dinamo
Dinamo
4:1(0:0, 0:0, 4:1 pen) Hajduk
Hajduk

Kalinić spašavao Hajduk u 90 minuta, Dinamo ipak zasluženo odnio trofej nakon jedanaesteraca!

Branimir Korać • subota, 09.07.2022.
Kalinić spašavao Hajduk u 90 minuta, Dinamo ipak zasluženo odnio trofej nakon jedanaesteraca!
Foto: FaH

Vrlo dobra utakmica za otvaranje sezone, Dinamo je ipak u raspucavanju s 11 metara odnio pobjedu i na kraju zasluženo osvojio trofej pobjednika SuperSport Superkupa. Modri su bili opasniji, stvorili više prilika, ali Lovre Kalinić je najzaslužniji što je odluka pala tek s 11 metara...

Dinamo i Hajduk pružili su dobru utakmicu, s dosta prilika, posebno u drugom poluvremenu kada je briljirao Lovre Kalinić koji je skinuo niz odličnih prilika Modrima. Međutim u raspucavanju s 11 metara Kalinić je dva puta bio jako blizu, nije uspio obraniti dok je s druge strane Livaković obranio udarac Vukovića, a Mlakar pucao preko gola.

Prvo poluvrijeme bilo je ravnopravno dok je u drugom poluvremenu Dinamo ipak bio znatno bolji, stvorio puno prilika, ali Kalinić je branio sjajno.

Dinamo je prespavao dobar dio prvog poluvremena, Biuk je stvarao velike probleme Moharramiju, a najozbiljnije prilike imao je nakon pola sata igre.

Prvo je Mikanović dobro pucao, lopta se odbila od nekog od braniča i završila na gredi. Odmah nakon toga jako dobru priliku imao je i Kalinić, ali promašio je loptu nakon dodavanja Mikanovića i prilika je ispuštena.

Dinamo je imao nekoliko poluprilika, ali ono pravo pokazao je tek u drugom poluvremenu.

U drugom dijelu prvi je zaprijetio Marko Livaja koji je opalio dosta dobro s 20-ak metara, ali pokraj gola.

Nakon toga kreće serija Dinamovih prilika. Ademijev pokušaj s ruba kaznenog prostora obranio je Kalinić, a zatim već u sljedećoj minuti Kalinić ponovno prijeti, ali ovaj put iz blizine puca pokraj gola.

Luka Ivanušec imao je nekoliko odličnih prilika, posebno će pamtiti onu iz 60. minute kada je Moharrami ubacio, a Ivanušec primio loptu na prsa i iz blizine opalio, ali Kalinić je čudesno obranio.

U 66. minuti čisti zicer imao je i Josip Drmić koji je bio sam u 16 metara i pucao pokraj gola.

Još jednu sjajnu obranu Kalinić je izvukao u 83. minuti kada je Špikić pucao glavom iz blizine.

U raspucavanju Dinamovi igrači bili su precizni, pogađali su Petković, Oršić, Ljubičić i Ivanušec, na drugoj strani precizan je bio samo Livaja.

FOTO: Hina/Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!