Nogomet

Čačić: 'Zadovoljan sam, ali ni Hajduk ni mi još nismo na onoj razini na kojoj bi trebali biti'

Branimir Korać • nedjelja, 10.07.2022.
Čačić: 'Zadovoljan sam, ali ni Hajduk ni mi još nismo na onoj razini na kojoj bi trebali biti'
Foto: FaH

Ante Čačić nakon osvajanja SuperSport Superkupa bio je zadovoljan, ali ne i euforičan. Svjetsan je da momčad još nije tamo gdje bi trebala biti...

Uvodno Ante Čačić je čestitao svojim igračima bna velikoj pobjedi i osvojenom trofeju.

"Moram čestitati mojim igračima na zasluženo osvojenom trofeju. S obzirom da je to prva utakmica i nama i Hajduku, mislim da smo je odradili dobro uz ovako dobar dekor i moramo biti zadovoljni. Prvo poluvrijeme bilo je u egalu, a u drugom dijelu smo dominirali i stvorili dosta prilika, ali zahvaljujući Lovri Kaliniću utakmica je otišla do jedanaesteraca gdje smo pokazali koncentraciju i mirnoću te potvrdili bolju igru u svih 90 minuta. Nedjelja će biti slobodan dan, a od ponedjeljka ide priprema za start prvenstva i crnu mačku Lokomotivu."

Čačić je iskoristio ovaj dvoboj kako bi isprobao neke stvari.

"Ovo je moj drugi Superkup, s Mariborom protiv Olimpije i sada protiv Hajduka. No zasluge pripadaju mojim igračima. Bila je to utakmica koja je i poslužila za isprobati neke stvari koje će nam vjerojatno trebati u dogledno vrijeme."

Prvo poluvrijeme nije bilo dobro i na odmoru su napravljene korekcije.

"U prvom poluvremenu nismo baš najbolje stajali u sredini terena, imali smo malo prerazvučene linije, ali tek smo zakoračili u natjecateljski ritam, faktički smo tek izašli iz pripremnog dijela i ni Hajduk ni mi još nismo na onoj razini na kojoj bi trebali biti. Bit ćemo nadam se za desetak dana."

Čačić ima širok kadar, ovaj put je zajedno stavio Petkovića i Drmića i zadovoljan je kako je to funkcioniralo.

"Teško je staviti sve na travnjak - i Oršića i Drmića i Petkovića, Špikića... Zadovoljan sam, ovo je praktički prvi put da igraju zajedno, igrali su dosad možda 20-ak minuta u jednoj utakmici u Sloveniji. Bio sam znatiželjan, probao sam i nisam nezadovoljan. Ali imamo dosta posla."

Baš zbog snage protivnika pokušao je isprobati neke stvari.

"Iskoristio sam Hajduk jer je jedan malo veći podražaj, da vidim na koji način ćemo funkcionirati. Hajduk je bio korektan, nisam očekivao da neće biti dobar. Bio je motiviran, ali u drugom dijelu smo se uspjeli nametnuti i stvoriti puno više prilika pa se stvara dojam da smo bili puno bolji."

Prije kaznenih udaraca potvrdio je igračima da su odigrali dobru utakmicu.

"Na kraju utakmice smo potvrdili da smo bili dobri, da smo odigrali dobru utakmicu i htjeli smo to ispečatirati kroz jedanaesterce. Izvođenja su bila dobra, Livaković koncentriran, trofej je u Maksimiru, nije se moglo bolje zakoračiti u novu sezonu."

Čačić priznaje kako će uskoro biti odlazaka.

"Rekli smo da imamo kvalitetu, ali imamo i prevelik broj igrača. Sve su to dobri igrači, ima ponuda za njih, prijelazni rok je do 31. kolovoza. Idemo prema tome da se dovedemo na broj od 22-23 igrača s ova dva mlada. Andrić ima ponudu, Jurić za posudbu u Goricu, ali imamo i još neke upite za igrače."

Priliku je odlično iskoristio Robert Ljubičić, ali on će konkurirati za svoju poziciju u sredini terena.

"On je po vokaciji vezni igrač, ima lijevu nogu dobru, motoričan je, izdržljiv, razumije igru i probao sam da vidim kako može pokriti tu poziciju i mogu biti zadovoljan. Pokazao je da se na njega može i tu računati, ali mi tu imamo dva igrača, kada dođu u optimalno stanje, dobit će priliku da se potvrde, a Ljubičić će konkurirati u sredini terena."

Što se tiče Šutala, oni su na čekanju.

"Josip Šutalo će konkurirati kada bude potpuno fit. Nećemo riskirati niti s njim, niti s Boškom da se ne dogodi nešto što bi ih na duži period maknulo iz momčadi."

FOTO: Hina/Dario GRZELJ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!