Rukomet

Igor Vori ima novi angažman, trenersku karijeru nastavlja u njemačkom velikanu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.07.2022.
Igor Vori ima novi angažman, trenersku karijeru nastavlja u njemačkom velikanu
Foto: FaH

Igor Vori prošle sezone nakratko je prekinuo igračku mirovinu i priključio se Füchseu iz Berlina, ostat će u Njemačkoj i sljedeće sezone, ali kao trener...

Šesterostruki njemački prvak Grosswallstadt danas nije niti blizu slavnih dana, natječe se u drugoj njemačkoj ligi, a Igor Vori sjedit će mu na klupi naredne dvije godine.

Vori se nakon igračke, ponovno vraća u trenersku ulogu te će pokušati približiti Grosswallstadt najvišem rangu njemačkog rukometa.

Bivši hrvatski reprezentativac trenutno je s mladom reprezentacijom do 20 godina na Europskom prvenstvu nakon čega će preuzeti njemačkog velikana.

"Kada sam saznao da možda postoji način da uvjerim Igora da preuzme našu momčad, kontaktirao sam ga. Razgovori su bili vrlo dobri i od samog početka bilo je jasno da se Igor stvarno želi pozabaviti našim projektom. Uvjeren sam da će prenijeti svoje ideje i filozofiju timu i da ćemo zajedno s Igorom dovesti TVG naprijed. Naravno da sam apsolutno zadovoljan i sretan", kaže sportski direktor Michael Spatz.

Izvršni direktor Stefan Wüst nije skrivao iznenađenje i oduševljenje ovakvim raspletom.

"Kad me Michael nazvao, isprva sam mislio da sam krivo čuo. Dovođenje bivšeg igrača svjetske klase kao glavnog trenera u TVG je fantastično. Nevjerojatno sam sretan što ću ga moći ovdje osobno vrlo brzo pozdraviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!