Košarka

Kosovu prva pobjeda na europskim prvenstvima i to baš protiv Hrvatske

Branimir Korać • nedjelja, 10.07.2022.
Kosovu prva pobjeda na europskim prvenstvima i to baš protiv Hrvatske
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina upisala je poraz na Europskom prvenstvu divizije B u Skoplju gdje je uspješnija bila reprezentacija Kosova koja je stigla do svoje prve pobjede na europskim prvenstvima u povijesti...

Niti u drugom susretu na Europskom prvenstvu B divizije hrvatske košarkašice nisu upisale pobjedu. Nakon startnog poraza od Rumunjske, stigao je poraz koji još više bolji, onaj od reprezentacije Kosova koje nije imalo dosad nijednu pobjedu u povijesti na europskim prvenstvima.

Kosovo je prošle godine na Challengeu svladalo Bugarsku 63:62, no to su ionako bili zamjenski turniri za europska prvenstva koja zbog pandemije nisu održana. Ovdje je krenulo porazom od Sjeverne Makedonije 83:69.

Hrvatska je protiv Kosova odlično krenula i brzo došla do dvoznamenkaste prednosti, ali jednako tako brzo su krenule i pogreške i Kosovo je uhvatilo priključak.

Svejedno u zadnju dionicu Hrvatice su ušle s plus pet, ali nisu to zadržale i u tijesnoj završnici upisale su poraz 63:60.

Hrvatice su šutirale jako loše s linije slobodnih bacanja, tek 9/20, a najučinkovitije na kraju su bile Lina Strilić sa 16 poena i Nika Kurdija s 12. Kod Kosova nezaustavljiva bila je Astera Tuhina s 28 poena.

EP U-20, drugo kolo:
Hrvatska - Kosovo 60:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!